加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: [討論] (4/26最後版本+MAKING) 36TH「Resonant Blue」全部3版本PV
載入中 ...
bobbycute (車厘龜加旋大迷)
灌水新手
BL大好XD

會員編號 109957
精華 0
積分 43695
帖子 33096
威望 2 點
I-See幣 119528 錢
GAME幣 1488 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 130
註冊 2006-1-27
註冊天數 6673
來自 EarTH
狀態 離線
  只顯示 bobbycute 的帖子
(4/26最後版本+MAKING) 36TH「Resonant Blue」全部3版本PV

Youtube 試看

MAKING ( 我未有空試看 ..  大家自行去查看吧 )
遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。

NIGHT SCENE VER.

ANOTHER VER.

LESSON STUDIO VER.

出外景哇出外景哇*V*
這個version好多了(雖然我覺得剪接有點怪)
我想特別highlight的地方
就是係排舞室個part
同真正dance ver.比較
個感覺好特別:D

updated
據情報:
。單曲附錄:
本單曲將發行三種版本:
初回限定盤A為CD+DVD包裝,DVD收錄內容為MV的another version
初回限定盤B為CD+DVD包裝,DVD收錄內容為MV的Lesson Studio Version
普通盤為CD only包裝。

SINGLE V 收錄內容

1.эМЮ⑦Ь йюみ
2.эМЮ⑦Ь йюみ(Night Scene Ver.)
3.фユワ⑦ヲ映像

conclude:所以應該還會有一個Lesson Studio Version + Night Scene Ver *V*

另外附上的
就是2CH一些wota所想象的情景
感覺滿適合的
但大家當笑話睇完就算吧
From 2CH:
261 :名無ウ募集中。。。 [] :2008/04/13(日) 09:36:27.98 0
2年後をヘゆソ設定ろス

ЬЧкヤユЭюズ成長ウギ小春
解散前ズ卒業ウササNYザソтшみЖロюズ備りサ体メ鍛りペ愛グヒモ
ジゲろソ�社ズ就職ウサOLビゲサペヮワイモ
再�メ𠮨ウハイフりベシЖш⑦э⑦
高校3年生シウサ受𣺉ソアシメ考りペ光井

ガウサヤユЭюソ夢破ホ街メイ迷よホゆス…

chinese translation:
**** 本內容跟帖回復才可瀏覽 *****

大家發表下意見吧:D

maturity*                               正宗吉飯一名
多謝 織織 donald devil Kyami 的禮物>W<

thanks all:D

屎忽fdship 4 ever*:)

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
Joyce*Tsz
吹水學徒
Joyce♥

會員編號 209261
精華 0
積分 5041
帖子 2005
威望 0 點
I-See幣 18764 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2006-9-7
註冊天數 6450
來自 HK
狀態 離線
  只顯示 Joyce*Tsz 的帖子
排舞室好正XD
應該係一開頭同尾見到的是係兩位主音,,,
那個WOTA想像得唔錯,,XDD

♥♥♥♥♥大家要多多支持Download Station♥♥♥♥♥
最愛::田中♥熊井♥小舞

All For One&One For All
現在的比以前的差,少了太多人吧![Maki快點回來吧]

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
Kathy.. (琪琪:))
吹水老手
小牙☆

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天    勳章名稱:I-See四年章
勳章介紹:註冊天數滿1460天    勳章名稱:I-See五年章
勳章介紹:註冊天數滿1825天  

會員編號 60337
精華 0
積分 11855
帖子 6686
威望 7 點
I-See幣 74872 錢
GAME幣 9434 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 Miyaki。
閱讀權限 100
註冊 2005-10-24
註冊天數 6768
狀態 離線
  只顯示 Kathy.. 的帖子
我都覺得排舞室同真正VERSION果PART好正!
外景都唔錯呀!
高橋無論點影得係咁正XD
個人覺得UFW將小春變得個樣太成熟
才15歲…個樣似足20多歲的樣呢

頂部
RI
吹水高手
龜井J家飯

會員編號 400173
精華 0
積分 10616
帖子 5151
威望 0 點
I-See幣 40376 錢
GAME幣 1430 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 100
註冊 2008-1-12
註冊天數 5958
狀態 離線
  只顯示 RI 的帖子
我覺得今次個pv好好多^^
但係覺得好唔配合個pv
表達唔到佢想講d乜
係排舞室跳既時候感覺真係好好..好有feel
好過分哂衫黎跳]

唔睇你譯..
真係唔多覺佢想講乜

頂部
牙帽'' (TANAKA REDHAT)
贊助會員

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See壇主章
勳章介紹:壇主的象徵    勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天    勳章名稱:I-See四年章
勳章介紹:註冊天數滿1460天    勳章名稱:熊仔風格章
勳章介紹:熊仔風格設計比賽獎勵    勳章名稱:MSN宣傳大使
勳章介紹:MSN宣傳達500或以上  

會員編號 2989
精華 1
積分 15734
帖子 6076
威望 85 點
I-See幣 476541 錢
GAME幣 165 個
MSN宣傳 546 次
性別  女
配偶 牙豆''
閱讀權限 220
註冊 2005-3-21
註冊天數 6986
狀態 離線
  只顯示 牙帽'' 的帖子
XD. .而加有得dl埋Lesson Studio Ver. tim. .仲係太快. ..
早左成4日. .我一心唸住要15日先有得dl的. ..xd. .
大家留唔留意到. .another version入面. ..有一part佢地未係排舞室. .
見到reina. .跟坐係到既人講野. ..
開頭我以為係光井. ..發現是. ..eri. .>xd

頂部
rita62
高級會員
{"_R|Ta`.3.

會員編號 31889
精華 0
積分 1860
帖子 727
威望 0 點
I-See幣 13029 錢
GAME幣 200 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-8-21
註冊天數 6832
狀態 離線
  只顯示 rita62 的帖子
哈哈..原來仲有另一個架XD"
我好過淨係dance ver.咁..
mm好似好少拍外景咁..
豆豆響外景個look好令..
aika好可愛喔=]
eri同sayu好搞笑咁';)
ai的運動型..好帥XD"
田中做了主角嗎?x)
小春不錯嘛..喜歡佢既曲髮..
純琳都幾好..幾自然..
排舞室果到真係好正=]
再睇過真正果到真係好掂XD'
wota想像得都幾似哇xdd"
Lesson ver.睇黎係佢地排舞..?
不過如果有人要學點跳既話..
可能會易學d XDD"
好正牙..1首歌出咁多個版本=]

頂部
牙盈''
贊助會員
絶対玉木主義!

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See四年章
勳章介紹:註冊天數滿1460天    勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天  

會員編號 3327
精華 4
積分 11670
帖子 3570
威望 5 點
I-See幣 88946 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 :Kaikoey:
閱讀權限 220
註冊 2005-4-3
註冊天數 6973
來自 tamaki-ism
狀態 離線
  只顯示 牙盈'' 的帖子
Lesson Studio Version就係排舞室啦 XD
大家咁鐘意呢PART有得慢慢睇啦 XD

well 你話好唔好過 ori. version 我真係唔識講
我只係有種感覺就係捉到鹿唔識脫角 XD
其實將唔同外景搭成一齊同用排舞室既感覺係好好, 係好好既 idea
但係個人認為拍得太冇美感 , 剪接勁唔搭調 Orz
如果你問我邊個睇落靚D ..  我反而會講係 ori. ver.
因為起碼有個主要既 theme 同調
今次呢個 ver. 全部野係好唔搭調 ..  呢到轉下呢到轉下 .. 鏡頭剪接效果又唔好
將明明係可以好靚好有 feel 既感覺破壞左 @V@
最靚係小愛個PART ..  拍得好有感覺, 如果成個 PV 冇左之前 ver. part 跳舞係度
剪接做好少少既話
我覺得可能不失為一個好睇又新鮮既 PV .. Orzzzz

well ..  有新野都算係咁啦 XDD
PS . wota 講D野我覺得好掂囉 XD

頂部
bobbycute (車厘龜加旋大迷)
灌水新手
BL大好XD

會員編號 109957
精華 0
積分 43695
帖子 33096
威望 2 點
I-See幣 119528 錢
GAME幣 1488 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 130
註冊 2006-1-27
註冊天數 6673
來自 EarTH
狀態 離線
  只顯示 bobbycute 的帖子

QUOTE:
原帖由 RI 於 2008-4-13 06:02 PM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。
唔睇你譯..
真係唔多覺佢想講乜

那個係wota自己諗ge解釋
你唔好當真呀...

QUOTE:
原帖由 牙帽'' 於 2008-4-13 06:44 PM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。
XD. .而加有得dl埋Lesson Studio Ver. tim. .仲係太快. ..
早左成4日. .我一心唸住要15日先有得dl的. ..xd. .
大家留唔留意到. .another version入面. ..有一part佢地未係排舞室. .
見到reina. .跟坐係到既人 ...

對呀
而家我三個versions都齊哂...

QUOTE:
原帖由 牙盈'' 於 2008-4-13 07:20 PM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。
Lesson Studio Version就係排舞室啦 XD
大家咁鐘意呢PART有得慢慢睇啦 XD

well 你話好唔好過 ori. version 我真係唔識講
我只係有種感覺就係捉到鹿唔識脫角 XD
其實將唔同外景搭成一齊同用排舞室既感覺係 ...

話說我也剛睇了Lesson Studio Version
小龜有part好正XP

original version唔係唔好
但角度太少(正中,左,右)
引至感覺上很單調
而且又同之前th的dance version拍攝好相似...

maturity*                               正宗吉飯一名
多謝 織織 donald devil Kyami 的禮物>W<

thanks all:D

屎忽fdship 4 ever*:)

頂部
||◇.;戀曖〃焯
吹水學徒

會員編號 399561
精華 0
積分 2376
帖子 1103
威望 0 點
I-See幣 10940 錢
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2008-1-9
註冊天數 5961
來自 sayumi *v*
狀態 離線
排舞室個到好正-_-"
其他人終於有得睇樣啦-_-
之前個個真係唔知D人咩位._."
真係好想3隻買哂-_-"
唔知16日個日係信和見唔見到你地呢xD?

IamCheukkin-_-@hotmail..鍾意就add啦-.-
I am a boy-_-"

sayumi*v*
頂部
牙yAn
初級會員

會員編號 112692
精華 0
積分 1002
帖子 295
威望 0 點
I-See幣 13619 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2006-2-1
註冊天數 6668
狀態 離線
  只顯示 牙yAn 的帖子
好就好過ori.
但get唔到佢想講咩o_o"
不過有得外景真係好正XD
冇幾可有外景睇._."

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...