加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: [轉]!|"[.1生中最愛`'*(感動T,T) ; 完 `
載入中 ...
tsz-魁.
吹水中手
" Endless.+ ♥ 鬼;`

會員編號 359144
精華 2
積分 7266
帖子 3615
威望 3 點
I-See幣 24102 錢
GAME幣 1694 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2007-8-15
註冊天數 6113
狀態 離線
  只顯示 tsz-魁. 的帖子
YOYO:(切左個蛋糕俾我)拿`食件蛋糕啦`
我:(食左1啖)係我最鍾意既士多啤梨蛋糕呀!好好味,
YOYO:梗係啦`
我:你係邊到買咖?
YOYO:NONONO`吾係買咖`係我自己整咖`
我:YOYO`真係?
YOYO:梗係啦`好味呢?
我:係呀`但你邊有時間整呀?
YOYO:岩岩整咖`
我:下?你岩岩咩吾係去左同呀LOK 2人世界咩?
YOYO:梗係吾係啦`我去左佢屋企整咖`
我:我真係好開心`好感動`好感激你`
YOYO:你係我好姊妹黎咖嗎`
我:(感動到眼濕濕)
就係咁樣`食完之後我就訓著嚕`
好似好快就到天光`我要1早起身`果陣係6點幾`
整完野就出左門口嚕`番到去鋪頭就差吾多8點`
老闆娘都係到`今日係佢係到最後1日啦`
老闆娘:琪琪`生日快樂!
我:多謝老闆娘`
老闆娘:啑`做咩咁早番黎呀?其實你今日可以吾番咖`
我:生日又咪係咁過`
老闆娘:點同姐`生日1年先得1次`
我:哈哈`吾緊要啦`鬼叫我鍾意整蛋糕咩?
老闆娘:(微笑)
之後我地就開始整蛋糕啦`
整左好耐好耐`到整完之後就開鋪做生意啦`
今日好多人客`做做下已經係12點幾啦`
老闆娘:琪琪`做埋LEE到D客就收鋪啦`
我:下?點解呀?
老闆娘:今日他息半日啦`吾好咁辛苦啦`
我:但係`
老闆娘:聽我話啦`
之後做完野啦`D客都走哂`
我:我真係走?但冇人約我啵!
老闆娘:邊個話冇?你睇下(指住門口)
我果陣見到有好多人黎左`
有YOYO`呀LOK`DINO`呀龍`家欣`呀豪`FINO
佢地都係黎同我慶祝生日呀?
我真係太驚喜啦`但呀龍同家欣呢

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
戀愛妄想症×]`
吹水學徒
綜 合 傻 婆 症

會員編號 378899
精華 0
積分 3599
帖子 2083
威望 0 點
I-See幣 18742 錢
GAME幣 618 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-10-13
註冊天數 6054
狀態 離線
好好睇呀`
快D p0st~
suP''!

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
Pr!nCE
初級會員

會員編號 383151
精華 0
積分 506
帖子 114
威望 0 點
I-See幣 12750 錢
GAME幣 605 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2007-11-1
註冊天數 6035
狀態 離線
  只顯示 Pr!nCE 的帖子
好睇Ahh ''
快+ '' sUp您也

[♥]`/,. .壹貳叁肆伍陸柒捌玖拾 .,!°''

*!]`細Bee²×''°﹏|!
頂部
toto1994520
初生嬰兒

會員編號 393182
精華 0
積分 288
帖子 40
威望 0 點
I-See幣 11185 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-12-13
註冊天數 5993
狀態 離線
  只顯示 toto1994520 的帖子
快d post la..好中意睇呀

頂部
tsz-魁.
吹水中手

會員編號 359144
精華 2
積分 7266
帖子 3615
威望 3 點
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6113
狀態 離線
佢地又黎做咩?好想知道
YOYO:琪琪生日快樂喔!你睇下幾多人同你慶祝生日!
我:嗯嗯`多謝哂你地呀!
之後佢地1個1個走過黎同我講生日快樂!
我真係好開心咖,就連家欣同呀龍都有同我講
但我好冷淡對佢地囉!
老闆娘:好啦好啦`我整LEE個生日蛋糕送俾你`我整左好耐咖啦
我:多謝`好令呀!
老闆娘:你鍾意就好啦!
望住個生日蛋糕!我好感動`因為我好鍾意個生日蛋糕!
我諗老闆娘花左好多生機整俾我咖,
尋晚食完生日蛋糕許左願,今日又可以願許
我願左希望我可以放低呀龍`好傻呀可?
之後就食生日蛋糕啦`佢地1個1個黎送生日禮物俾我`
收左好多野呀!我真係好開心`
突然`呀龍行左過黎我到`
龍:琪琪`我地可吾可以傾下呀?
我:有咩好傾?我都吾想同你講野`邊個話俾你聽我今日生日呀?
龍:YOYO話我知咖`佢咁樣都係想我地好番姐`
我:係咩?但係我吾想同你好番啵!
龍:吾好咁啦`好冇?
我:(冇同佢講野,走左,想出門口行下)
之後行左1陣`準備出門口果陣`
佢地成班人係到起哄`係咁WOO WOO WOO
我另轉頭睇下`點知呀龍跪左係到`

頂部
tsz-魁.
吹水中手

會員編號 359144
精華 2
積分 7266
帖子 3615
威望 3 點
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6113
狀態 離線
我:你咩事呀?
龍:琪琪,我真係好愛你咖,
我:(冇出聲)
龍:我地先訂婚好嗎?
我:傻左咩?玩咩呀?
龍:我想同你訂婚`等你係LEE段時侯俾我對你好,我要你知道,
我:有D野吾係就咁樣就可以解決咖
龍:咁係仲愛吾愛我?
我:(冇講野)
龍:琪琪,只要你講1句你吾愛我,我就以後吾煩你
我:(都係冇講野)
龍:我明白啦,
之後呀龍起番身,想走咁,
我好後悔冇答佢,其實我愛你咖,
跟住望任其他人,佢地都望住我,
好似對我好失望咁樣,,之後我,
我:呀龍,
龍:(望住我)嗯,
我:吾好走住呀,你吾理我啦?
龍:(過黎捉住左我隻手)嫁住俾我先啦
我:(笑)咩叫嫁住俾你先呀?
之後其他人個個都叫我嫁俾佢,
場面令我好吾知點,即刻面紅
龍:嫁俾我啦,
我:(望住呀龍,之後點頭)
跟住好多人係到歡呼,好開心呀
但我仲有1個問題`呀龍會對我好嗎?

頂部
tsz-魁.
吹水中手

會員編號 359144
精華 2
積分 7266
帖子 3615
威望 3 點
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6113
狀態 離線
龍:琪琪`真係好多謝你呀!我會好好對你,
我:(攬住呀龍,攬住佢既感覺同以前1樣,冇變到,都係咁溫暖)
龍:你信我呀!我以後會聽哂你話,愛你1個
我:咁好啦,你吾愛我,我就吾要你,
龍:我1定吾會咖,仲有,今日係你生日,我要送野俾你,
我:下?咩呀?介子呀?呵呵
龍:吾係,介子等係等訂婚果日至送俾你,
我:咁係咩先?
龍:我知道整蛋糕係你個願望!我買左LEE到啦,
我:真係?LEE到?
之後我望下老闆娘,老闆娘微微笑下,點下頭
我就知道係真咖啦
我:傻瓜!你又知道我1定會鍾意咩?
龍:咩你吾鍾意咩?
我:其實我真係好鍾意,依家有左間蛋糕鋪,我要整最好味既蛋糕俾我既客人食
龍:我真係想你知道,我今次吾係玩玩下,我真心咖,
我:(好甜咁笑左出黎)
龍:為左你,我依家1早想買左LEE到俾你完成你既夢想!
我:呀龍,多謝你,多謝你原諒我1直既任性
龍:好啦,你注定要做我老婆,
跟住YOYO佢地個個都同我地1齊開心,
YOYO:魚,衰LOK臭LOK,你睇下人地!
LOK:做咩事呀?
YOYO:呀龍同琪琪呀!
LOK:幾好呀!
YOYO:呀龍幾好,送間鋪俾琪琪,
LOK:咁我送1個香吻俾你又咪係差吾多,
YOYO:魚,,,吾要,,
之後我地個個都係到笑,真係過得好開心,
我地玩玩下,家欣拉左我埋1面,
想同我講野咁,但佢惡意定善意呢?

頂部
tsz-魁.
吹水中手

會員編號 359144
精華 2
積分 7266
帖子 3615
威望 3 點
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6113
狀態 離線
家欣:琪琪`有D野想同你講`
我:嗯`咩事?
家欣:見到你地咁樣我真係好開心!
我:嗯,,(好冷淡)
家欣:之前表哥同我講佢識左1個新女朋友!我即刻好緊張,因為我好錫LEE個表哥!佢就好似我親身呀哥咁,
我:咁你覺得我係1個吾好既女仔咩?
家欣:第1次見到你,我就已經開始成日激你`係因為我想試下你
我:試我?
家欣:做我表嫂啵!我緊係幫表哥睇下好吾好啦,
我:咁你覺得我點呀?
家欣:其實平時你對人都幾好`最重要既係表哥好鍾意你`佢咩都聽哂你話
聽到之後,我就知道之前誤會左家欣,我好傻!
我:SORRY!我之前咁對你`
家欣:傻既`我錯先既`不過我見到你咁緊張我表哥`我至放心將佢交俾你咋!
我:仲之`我地以前D野就算好冇?我地做好朋友!
家欣:吾好,因為你要做我個好表嫂!
就係咁樣`同家欣又好番啦`我今年生日收既禮物真係多`
到左夜晚`呀龍同家欣幫我去YOYO屋企拎番D衫`
我要搬番去住啦`呵呵`終於都好似以前咁同呀龍1齊番`
番到去屋企`
家欣:有D野想同你地講
龍:咩事呀?
家欣:我聽曰就會離開香港`番去嚕`
我:下!點解呀?
家欣:睇完表嫂啦`我都要番去睇住我男朋友啦`
我:咁你咪飲吾到我地餐酒囉?
家欣:吾會`我應承你`我1定會番黎`帶埋我BF番黎好冇?
我:拿`吾可以呃我咖!
家欣:知道啦,,
龍:你睇下你地兩個幾老友`
哈哈!同家欣FD番之後,佢個人都冇咩野`
都幾岩傾`但佢聽日又要走啦`點解身邊D人1個1個係我身邊離開?
冇耐`沖完涼就訓啦`咁就過1日`
雖然我好累`但我都訓吾著`
望住我身邊既呀龍`不禁甜蜜咁笑左出黎`
龍:傻瓜!笑咩呀?
我:冇呀`傻瓜!
龍:老婆`我訓吾著呀!
我:邊個係你老婆?
龍:你囉`好快就會係咖啦`其實我諗過咖啦`我地下個月就訂婚好冇呀?
我:咁快?
龍:嗯`我想快D你做我老婆`
我:嗯`但你屋企人知吾知道咖?
龍:傻既`係佢地死都叫我追番你番黎咖!俾佢地知道我同你訂婚`佢地1定開心死!
我:佢地叫咋?
龍:係呀`但其實我都好想你番黎咖`(攬住我訓覺)
冇耐`呀龍傾傾下訓著左`望住佢個傻豬樣`
我真係覺得自己好幸福呀!

頂部
tsz-魁.
吹水中手

會員編號 359144
精華 2
積分 7266
帖子 3615
威望 3 點
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6113
狀態 離線
今日開始係我同呀龍1齊番既第2日,
都係我第1日做老闆娘既第1日,心情當然有少少緊張!
1早起身,呀龍已經起左身啦,
龍:老婆仔,起身啦,
我:你做咩事咁早起身呀?
龍:起身同你1齊番去囉,
我:下?你吾洗番工咩?
龍:我吾想離開你呀,
我:係啵!家欣呢?
龍:佢1早走左啦,
我:下?點解佢吾等埋我呀?
龍:佢話最怕人地送佢機,佢驚佢會喊,
我:我吾捨得佢,
龍:放心啵!佢會好快番黎,
我:嗯,
之後我就同呀龍番左去鋪頭,
佢今日陪我,我真係好開心呀!!!
今日要自己1個人整蛋糕!壓力好大,
但係,,突然YOYO黎左,我好開心,救星黎到,

頂部
tsz-魁.
吹水中手

會員編號 359144
精華 2
積分 7266
帖子 3615
威望 3 點
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6113
狀態 離線
我:YOYO`你黎到就好嚕,
YOYO:呵呵`我都知道你自己1個人吾得咖啦,
我:梗係啦,你當我係超人咩?
YOYO:好啦,仲講,吾洗開鋪咩?

之後我同YOYO就入左去整蛋糕`
呀龍佢都入左黎`雖然佢係吾識整,
但我睇得出佢係好努力咁學,
到左差吾多1點,我地就整完D蛋糕啦,
睇落去個樣好好味咁,
龍:呵呵`終於整完嚕,辛苦死我啦!
我:你都知道辛苦呢?
龍:我仲未講完,有你係到陪我我就吾會辛苦..
我:你永永遠遠都係咁既`哄到我咁開心!
龍:老公哄老婆係應份咖啵!
YOYO:好啦好啦`吾好再耍花槍啦`開鋪!
我:SORRY囉,吾記得左你係到,

之後我地就開鋪,今日第1日做老闆娘,
生意好好呀!攪到我好開心,好感動!
我望住呀龍做野個傻樣,真係覺得佢好傻!
但我就係鍾意佢`好快就買哂D蛋糕!
果陣有D人想黎買蛋糕都冇得賣俾佢="=
到閂鋪果陣都係得果5點幾,
不過都好既,總算生意都幾好!

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...