加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: <<沒有好結果的愛情故事...>>
載入中 ...
初生嬰兒

會員編號 253582
精華 0
積分 347
帖子 22
威望 0 點
I-See幣 11085 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2006-12-27
註冊天數 6354
來自 Hong Kong
狀態 離線
  只顯示 247737 的帖子
第六章:

佢地4個入左廁所"開餐"......
Yee: .........嘩...xyz!!!咩黎ga?!"牆灰"黎ga?!...(嘔緊.....)
Ki: 嘩!!!!!頂佢a!佢俾咩你a!!!咁苦既?!(又嘔緊...)
Lai: 嘩....xyz...真係頂唔順...呢d咩黎ga?!~(想嘔,想嘔..)
Wing: 條友有無搞錯a!!!!(頂得順...不過好型咁彈走曬d"香水"...)
Yee,Ki, Lai嘔完唔係好舒服,Wing陪佢地出左去條街度抖抖~
佢地行左去7-11度買野飲~跟住去左公園度"feel緊"...
Wing見佢地咁樣,就打去Yuk度投訴la....
Yuk: ....喂,係咪好悶呢?無我o係度同你地玩係咪好悶呢?
Wing: ........下?!你都幾......你仲好講!你俾d咩我a??
Yuk: .....你問我攞咩我咪俾咩你lo...做咩咁問?
Wing: 我地覺得d野好唔得lo...其實係咪牆灰黎ga?!我d朋友個個玩到嘔lo...
Yuk: 下?!牆灰?!哈哈...呢隻野好勁,我自己玩都嘔...好苦a ma...唔係人人頂到...咁你有無事a?
Wing: 係咩...?!係咪真ga?!咁我又無...
Yuk: 真ga...你無事咪證明你"道行"高lo~ha~
Wing: .....咁無野la...(打算收線,因為藥力開始發作,開始"free free地...)
Yuk: 下?!打黎就係講呢d野ga ja?!你o係邊a,咁靜既?
Wing: 下...唔係你想我講咩a...就係因為你d野,搞到我要夠陪我d朋友落左去樓下坐...
Yuk: 哦~係咪好悶呢?洗唔洗我過黎陪你玩?
Wing: 下...唔洗la...你咁口花,你唔怕俾你女朋友....
Yuk: 下?!咩a.....?
Wing: 你咁得閒同我吹水,你唔洗陪你女朋友ga咩?
Yuk: 咩話?你講咩a?
Wing: 扮傻?
Yuk: 扮咩傻a?
Wing: 第一次問你攞野果陣時,跟住你落的士果個wor..??仲扮野??
Yuk: 下?我邊有扮a?
Wing: 你無女朋友??
Yuk: .....無...
Wing: 真係無...?=.=
Yuk: 係a...做咩咁問?好出奇咩?一定要有既咩?
Wing: 無a~好奇ja ma...你呢d咁既古惑仔會無女朋友ga咩?更何況你又做"藥房",一定   
         會有好多女"癡埋黎ga~
Yuk: 哈哈....你都幾搞笑......~~你悶唔悶?
Wing: 悶ga....我想返上去玩ga,但係我d朋友咁...
Yuk: 我都話過我o係度陪你玩會開心d ga la~
Wing: 下?你無野a?同你好似唔係好悉ga ja wor.....
Yuk: 哦~~
Wing: 唔講la....我要睇下我d朋友好返d未a....
收左線......

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
×°酷愛♀欣
認證會員

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天  

會員編號 367540
精華 0
積分 2193
帖子 851
威望 0 點
I-See幣 14954 錢
GAME幣 282 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-9-8
註冊天數 6099
來自 我媽媽的肚子v33v
狀態 離線
  只顯示 ×°酷愛♀欣 的帖子
哇哈哈..我又係第111111個呀!>0<
快D POST啦!!
YuK佢好似有D鍾意Wing咁wo!!
好想睇呀''

i`am m1ss KY
  ★′kY×Ja111;D
I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
初生嬰兒

會員編號 253582
精華 0
積分 347
帖子 22
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6354
狀態 離線
嘩~好多謝你既support a!
我諗唔係鍾意,可能係好感~
古惑仔鐘意溝下女咁ga ma~haha

頂部
初生嬰兒

會員編號 253582
精華 0
積分 347
帖子 22
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6354
狀態 離線
第7章:

Wing傾完電話之後...(心諗:呢條友都幾搞笑ga wor...39唔悉7都有水吹到既...)
Wing行返過去睇下佢地有無好d la~
Lai: 你有無打去投訴a?
Wing: 有a~不過佢話今次呢d好勁,佢都有嘔wor....
Yee: 佢吹水ja?~
Ki: 我係佢我都咁講la~haha~
Wing: haha~唔知呢...
Wing: 點a,伙地好返d未a?
Ki,Lai,Yee: 唔唔...
Wing: 咁仲上唔上返去玩a?
Lai: 唔la~宜家已經半死la,聽日仲要返工...我同你搭車走la~
Ki: 咁我同Yee上去hea下先la~
Wing: 咁好la....我同Lai走先la~

~~兩日後~~
Wing放左學之後回家~(心諗:今日唔洗返part-time,可以抖下la~)
8:00p.m.就出門口過左去Yee同Ki屋企la~(Ki&Yee&Ki老公&Ki老公既好兄弟一齊住)
過到去之後,佢地一齊落左樓下食飯~
食完飯之後,Ki既老公就就同佢既好兄弟出去mk打機~
Ki,Yee同Wing就返上去屋企換3la~
Yee: 係wor,問左攞"香水"未a?
Wing: 我又唔記得左tim~~haha~~~
Ki: 你有d咩係記得a......haha~
Wing打俾Yuk~
Yuk: 喂~點a?
Wing: 我想要三百"香水",12點係xxxdisco樓下等~唔該唔好又遲到...
Yuk: 哦,好~盡量la...係呢~你今晚又上去玩a?
Wing: 係a...你又去咩?----(Wing係咪失憶ga...又唔記得左Yuk係果度既.....唉...)
Yuk: 應該都會去la~~聽Wan講你唔係玩開我地玩果兩層ga wor~
Wing: 係a....因為我d朋友係果一層既"藥房"....搞錯a,Wan將我d野"立亂"同人講ga...
Yuk: 哦~係咩...haha~今晚一齊玩lor~
Wing: Wan今晚出黎咩?
Yuk: 唔知a~
Wing: 哦~唔la~我地淨係會係我地玩開果層玩ga ja~好玩d?
Yuk: 可能有我仲好玩呢?~
Wing: 下?有關係既咩...唔好la...唔講la,我地要整野la~
Yuk: 你地??你係邊a?
Wing: 係個朋友個"鬥"度......
Yuk: 哦........
Wing: 咁12點見la~唔該曬~

頂部
初生嬰兒

會員編號 253582
精華 0
積分 347
帖子 22
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6354
狀態 離線
第八章:

11:50p.m.~~~
Wing: 家姐,行得未?約左12點...
Ki: 就得就得~好快~Yee~~你得未a??
Yee: 得la...
12:00a.m.~~~
Ki: 行得la~
Wing: 家姐~我地會唔會遲左d呢...宜家都12點lu...
Yee: 呢度打的過去5mins都唔洗~唔洗驚~~
Wing: 都岩既~又唔係遲好多ja~~
Ki: 仲記唔唔得上次a~等左條友幾耐a~~~

到左Disco樓下~~~
Wing打俾Yuk~
Wing: 我地到左la,你o係邊?
Yuk: 唔好意思,黎緊,等多陣...
Wing: 下?唔知今次又要第幾耐呢....?!~~
Yuk: 好快好快...
收左線之後~佢地就上左disco度玩la~
半個hour後~~~~
Wing打俾Yuk~
Yuk:到la到la~門口等~
Wing: 哦,好...
Wing落出到門口見到Yuk~
佢地交易緊果陣~
Yuk: 唔好玩咁多la....
Wing: 下?我同d朋友玩ga...有陣時都係幫朋友攞ga ja...
Yuk: 哦~係咩~~
Wing: 唔...
Yuk: 一齊玩a~~
Wing: 唔la...我d朋友都唔悉你...
Yuk: 玩玩下就悉ga la~
Wing: 唔la...
Yuk: 真係唔洗?
Wing: 唔洗la...
交易完之後,Wing又一個轉身走左人la...

頂部
初生嬰兒

會員編號 253582
精華 0
積分 347
帖子 22
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6354
狀態 離線
第九章:

Wing開始考mock,悶悶地~
就開始同Yuk send下sms~
其實Wing唔止同Yuk一個sms既~
仲有一個叫做Tong既人都有同Wing sms~(Wing悉Tong先過Yuk,Tong同Wing兩者都有feel,
                                                         不過...兩個都唔敢講,亦都唔知對方點諗....)
Tong同Yee都就黎生日~
Wing諗住去買禮物俾佢地~
但無人得閒陪Wing去買...
Wing呢日要去中大考P.E.~
去既途中,Wing都有同Tong同埋Yuk玩sms~
Wing諗下諗下: 係wor~搵果條友陪我去買禮物咪得lor~(其實Wing一直唔知Yuk叫咩名)
就係咁Wing就sms俾Yuk~
sms***
Wing: 你聽日得唔得閒?
Yuk: 做咩?想約我出街a?
Wing: 咁究竟得唔得閒?我想搵人陪我去買d野...
Yuk: 哦~你約到梗係得la~
Wing: 哦~咁好la~就聽日夜晚8點係xx Mtr station度等la...
Yuk: 唔唔~你要買d咩?
Wing: 我要買生日禮物俾d朋友a...a~記得唔好遲到a!
Yuk: 哦~我實唔會遲到lor~
Wing: 哈~聽住先la~
Yuk: 咁果日買完野又去邊a?
Wing: um....唔知a~咁不如呢樣野就交俾你諗la~
Yuk: 下....a.....好~
Wing: 記得唔好遲到...邊個遲到就要俾人罰...
Yuk: 好~罰咩?
Wing: 未諗到...不過唔可以罰得咁過份...
Yuk: 好a~
Wing: 咁聽日見la~唔該曬你~

頂部
初生嬰兒

會員編號 253582
精華 0
積分 347
帖子 22
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6354
狀態 離線
第十章:

到左第2日~
Wing呢日又要出去中大考P.E.~
4:00p.m.~~Wing搭緊車返屋企...
Wing send左個sms俾Yuk~
sms***
Wing: 記得今日唔好遲到...
Yuk: 實唔會遲,放心~
Wing: 嘩...你咁早起身既...
Yuk: 你約左我a ma~
Wing: 哦...
Yuk: 做緊咩a?
-------------------------------------------------
Wing肚子痛去左廁所,電話收唔到....
Yuk見Wing無覆佢sms就打左兩次俾佢...
不過Wing個電話唔通...
Wing去完廁所之後收到Yuk個sms la~
諗住覆Yuk果陣,Yuk就打黎la~
Wing: 喂,咩事?做咩打黎,唔係sms緊咩...
Yuk: 下...見你咁耐都無覆我sms咪打俾你lor,點知你電話頭先又唔通,我仲以為你放飛機tim~
Wing: 哦~我個人好有信用的...我頭先去左廁所,可能廁所收唔到...
Yuk: 哦~係咩~~我以為你有男朋友o係度,唔方便tim~
Wing: haha~邊有a....
Yuk: 哦~唔知你la~~

Wing: 下...唔講住la~時間唔早la,我要快d返去整野la,如果唔係我就會遲到ga la...
Yuk:哦~好la~
Wing: 記得唔好遲到a...

7:45p.m.~~~
Wing心諗: 呢次趴街la...叫條友唔好遲到,點自己又遲到...要俾人罰ga ma...
Wing打的過去xx mtr station...
不過落的士果度行去mtr station都要5mins...
Wing望住隻錶...8:00p.m..................
Wing心諗: 點好呢~打唔打俾果條友講聲叫佢等多陣呢...但係,如果佢到左佢都會打俾我a...
行行下,Wing電話真係響起la...係Yuk打佢Wing~~
Wing: 就到就到...唔好意思等多陣...3mins就到ga la...sorry...(好緊張,好趕)
Yuk: 唔洗咁趕,我未到,不過我下個站到...
Wing: 哦~嚇得我a....
Yuk: haha~原來你都遲到...
Wing: 你夠係lo..
Yuk: 本身我就唔知你遲到既,不過有人不打自招講左出黎ja~haha~
Wing: ............但係,我到左la....
Yuk: 我岩岩出mtr,宜家上緊黎...
Wing: 都係你遲到,因為係遲過我...haha~
Yuk: 咁都得?
Wing: 唔唔...遲到好似要罰ga wor...
Yuk: 唔唔....罰咩?
Wing: haha~未諗到~諗先算la~
Yuk: 咁我地宜家去邊度買野?
Wing: 跟我黎~
佢地兩個就去左商場買野la~

頂部
o0yipman0o
初生嬰兒

會員編號 386930
精華 0
積分 195
帖子 2
威望 0 點
I-See幣 10984 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-11-18
註冊天數 6028
狀態 離線
  只顯示 o0yipman0o 的帖子

好好睇呀!!!!!!!!!!!!!!!!!

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...