加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 我要學毛囝…我要招i-see老公
載入中 ...
Kathy.F
吹水神手

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:MSN宣傳大使
勳章介紹:MSN宣傳達500或以上    勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天    勳章名稱:I-See認證章
勳章介紹:參與自貼驗證活動    勳章名稱:I-See四年章
勳章介紹:註冊天數滿1460天    勳章名稱:I-See五年章
勳章介紹:註冊天數滿1825天  

會員編號 84564
精華 0
積分 14059
帖子 8370
威望 0 點
I-See幣 59156 錢
GAME幣 1039 個
MSN宣傳 693 次
性別  女
配偶 人妖哥哥
閱讀權限 110
註冊 2005-12-10
註冊天數 6781
狀態 離線
  只顯示 Kathy.F 的帖子

QUOTE:
原帖由 秋意 於 2010-6-23 01:55 PM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。

遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。

利用呢個打d關鍵字 例如 妳想做售貨員 就打售貨員

咁就有工作顯示出黎 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。 ...

我知…我見到d岩既
但我唔識去見工呀
我好白痴

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
高利
分區版主

榮譽勳章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天    勳章名稱:I-See四年章
勳章介紹:註冊天數滿1460天    勳章名稱:I-See分區版主章
勳章介紹:分區版主的象徵    勳章名稱:I-See五年章

會員編號 170737
精華 0
積分 10320
帖子 8523
威望 1 點
I-See幣 66180 錢
GAME幣 345 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 210
註冊 2006-5-31
註冊天數 6608
狀態 離線
  只顯示 高利 的帖子

QUOTE:
原帖由 KathyLoveF 於 2010-6-23 01:56 PM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。

我知…我見到d岩既
但我唔識去見工呀
我好白痴

拎呢個做例子:

編號 :   23-10-0016336 TE 兼職          日期 :   2010/06/23
名稱 : 小提琴導師         行業 : 教育服務業
工作時間 : 上午10時至下午7時半, 每週工作1天至6天,輪班,輪休, 每天工作1-6小時
薪酬 : 每小時$125.00 - $400.00(根據學生級數而定)         地區 : 紅磡
資歷 : 專上教育:文憑/證書課程; 1年經驗; 一般粵語; 一般普通話; 一般英語; 懂讀寫中文; 懂讀寫英文; 持有皇家音樂教育學院演奏級以上證書或同等資歷,具一年以上教授經驗
職責 : 教授小提琴 (勤奮,盡責,守時,有禮貌,對學生有愛心和耐性,有良好溝通技巧)
求職者可電郵([email protected])履歷表到鄭穎芬音樂教育學院。如要索取收集個人資料聲明, 請與鄭小姐(Email)聯絡。

咁妳咪係word/記事簿打個履歷表阿 打完就存檔 再去yahoo send 個email俾([email protected])

主題係 應徵 小提琴導師 收件人係[email protected]

之後加入附件 搵番頭先妳打完既履歷表 最後禁傳送

履歷表既格式:

履歷表

個 人 資 料

姓 名:         

地 址:        

手 提 號 碼:        

申 請 職 位:   

學歷:           

工作經驗:      

其他技能:   

上任日期:      

遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
寶寶:)
版主

榮譽勳章
勳章介紹:註冊天數滿730天  

會員編號 402771
精華 0
積分 16671
帖子 13209
威望 0 點
I-See幣 6081 錢
GAME幣 628 個
MSN宣傳 148 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 210
註冊 2008-1-24
註冊天數 6005
來自 他鄉
狀態 離線
  只顯示 寶寶:) 的帖子
教埋點番工-口-''

頂部
Kathy.F
吹水神手

榮譽勳章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:MSN宣傳大使
勳章介紹:MSN宣傳達500或以上    勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天    勳章名稱:I-See認證章
勳章介紹:參與自貼驗證活動    勳章名稱:I-See四年章
勳章介紹:註冊天數滿1460天    勳章名稱:I-See五年章

會員編號 84564
精華 0
積分 14059
帖子 8370
威望 0 點
MSN宣傳 693 次
性別  女
配偶 人妖哥哥
閱讀權限 110
註冊天數 6781
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 秋意 於 2010-6-23 02:02 PM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。

拎呢個做例子:

編號 :   23-10-0016336 TE 兼職          日期 :   2010/06/23
名稱 : 小提琴導師         行業 : 教育服務業
工作時間 : 上午10時至下午7時半, 每週工作1天至6天,輪班,輪休, 每天工作1-6小時
薪 ...

但我咩都唔識…又冇工作經驗喎

頂部
高利
分區版主

榮譽勳章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天    勳章名稱:I-See四年章
勳章介紹:註冊天數滿1460天    勳章名稱:I-See分區版主章

會員編號 170737
精華 0
積分 10320
帖子 8523
威望 1 點
GAME幣 345 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 210
註冊天數 6608
狀態 離線
  只顯示 高利 的帖子

QUOTE:
原帖由 怪獸寶XD 於 2010-6-23 02:04 PM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。
教埋點番工-口-''

妳指面試?

其實睇妳見咩阿首先

如果係見文員既 見工就盡量著套suit 因為返工都可能要 視乎工作需要 同公司規模

如果係普通工作性質就普通出街衫就行

由於可能妳係暑期工 沒工作經驗的 就盡量俾少少誠意出黎 等人地知道 妳係有心做的

例如 透過網頁了解公司既運作 對佢地有個基本認識 等佢地知道自己對公司係有歸屬感

面試 有禮貌就一定 如果朝早就早晨 中午就午安 夜晚就你好 唔好晚安 對眼要盡量望住佢

妳可能會有頂唔順佢個樣既情況 咁就望佢個鼻 都頂唔順 就搵一個自己認為順眼既地方望

因為係一份尊重黎既 之後佢可能叫妳自我介紹 咁妳事前就一定要準備

例如:有咩興趣/技能/點解揀呢份工等等 再俾多d笑容 最後要同人講88 咁就ok

記得準備d相 原子筆阿等等

如果好彩佢請妳做野 番工第一日除左要熟識工作環境之外 仲要同其他同事相處 要知道有時候

未必100個人100個都會夾得埋 咁就要識得配合 就算幾唔岩傾都要打聲招呼 就當一種禮貌又好

妳覺得虛偽都好 呢樣野 出黎社會係要咁做  番工除左盡力 人事亦都要照顧埋 所以會好困難既

不過最重要既係 當然要做好自己既本份啦 因為妳番工係做野賺錢 唔係識朋友為主

加油 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。

頂部
高利
分區版主

榮譽勳章

會員編號 170737
精華 0
積分 10320
帖子 8523
威望 1 點
GAME幣 345 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 210
註冊天數 6608
狀態 離線
  只顯示 高利 的帖子

QUOTE:
原帖由 KathyLoveF 於 2010-6-23 02:05 PM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。

但我咩都唔識…又冇工作經驗喎

咁就係關鍵字直接打暑期工

不過千祈唔好搵d咩電話聯絡員

聽幾個鐘電話就有幾千蚊 多數呃人

可能沒底薪 要介紹到人先有一部分既錢

我就覺得信唔過

又或者 搵d 不需要工作經驗的 試試 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。

頂部
Kathy.F
吹水神手

榮譽勳章

會員編號 84564
精華 0
積分 14059
帖子 8370
威望 0 點
MSN宣傳 693 次
性別  女
配偶 人妖哥哥
閱讀權限 110
註冊天數 6781
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 秋意 於 2010-6-23 02:23 PM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。

咁就係關鍵字直接打暑期工

不過千祈唔好搵d咩電話聯絡員

聽幾個鐘電話就有幾千蚊 多數呃人

可能沒底薪 要介紹到人先有一部分既錢

我就覺得信唔過

又或者 搵d 不需要工作經驗的 試試 http:/ ...

好啦…我試下啦

頂部
高利
分區版主

榮譽勳章

會員編號 170737
精華 0
積分 10320
帖子 8523
威望 1 點
GAME幣 345 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 210
註冊天數 6608
狀態 離線
  只顯示 高利 的帖子

QUOTE:
原帖由 KathyLoveF 於 2010-6-23 02:40 PM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。

好啦…我試下啦

好似難為妳咁 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。

頂部
Kathy.F
吹水神手

榮譽勳章

會員編號 84564
精華 0
積分 14059
帖子 8370
威望 0 點
MSN宣傳 693 次
性別  女
配偶 人妖哥哥
閱讀權限 110
註冊天數 6781
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 秋意 於 2010-6-23 02:42 PM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。

好似難為妳咁 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。

冇…因為第一次搵工

頂部
高利
分區版主

榮譽勳章

會員編號 170737
精華 0
積分 10320
帖子 8523
威望 1 點
GAME幣 345 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 210
註冊天數 6608
狀態 離線
  只顯示 高利 的帖子

QUOTE:
原帖由 KathyLoveF 於 2010-6-23 02:45 PM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。

冇…因為第一次搵工

咁就應該搵個朋友陪妳去見

工廠區 所謂既倉務文員 就唔好去見

全部雞虫

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...