加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 火到黎埋!!!!
載入中 ...
君女
初級會員
Kai 了•••>////<∼

會員編號 114708
精華 0
積分 1749
帖子 278
威望 0 點
I-See幣 9278 錢
GAME幣 138 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2006-2-4
註冊天數 6659
狀態 離線
  只顯示 君女 的帖子
火到黎埋!!!!

今日9點幾左一間商場買聽日要抽獎既禮物(班會活動),,而且我係仲要幫我其他幾位同學買的..-.-
甘我行左去一個飾物店個到,甘岩個陣要我幫佢買禮物既朋友就打電話比我
甘咪同佢講下裡面有d咩,,睇下佢想買咩囉
你知啦,係電話到傾,點都差過自己睇,,甘我個fd就緊係重著個價錢到嫁啦
甘我咪講埋個價比佢聽囉.....
講左幾個,之後諗買個陣
店裡面條友無啦啦同我講
「我比多2秒你,你好行出去呀」

佢甘講我以為佢要收鋪,咪問下佢係唔係
點知佢都係個句「比多2秒你,你好行出去呀」
都唔知佢做咩,,我真係呆左囉
我個fd係電話到聽到之後問我店裡面個條友係咪弱智,淨係識講lee句....
之後我就再問多佢一次,「我係咪阻住你收鋪呀?」
我可以講我係好好禮貌!!
點知個條友係到用粗口話我喎

.....真係完全唔知咩事囉........行入買耶都要比d甘既人話,,咩事呀
跟著佢繼續講「如果你係甘唔知醜既話,你可以繼續係到,甘我就行過去....」
我真係覺得自己行去一間精神病院!!!係完全唔知佢講咩
我個fd係電話到聽到佢甘講都即刻叫我走,點知仲要係我背後繼續用粗口話我囉....

之後我去左另一邊既飾物店睇
我都係好似睇先甘又拎住個電話係到同個FD講價錢仲咩既公仔呀頸巾等啦.....去到LEE間咩事都冇,,
完全係唔知頭先個間個果人咩事囉.....
之後買完咪反屋企,搭扶手電梯個陣,頭先條痴線友無啦啦企係我隔離,仲要影我相喎!!!
個陣我驚左一驚,我都唔知佢影我仲咩,唔知佢用黎做咩!!!
甘既人都有....LEE個人係超危險囉,無啦啦用粗口話人之後仲要影人相!!!!!!

我緊係反去問佢咩事啦,都唔知佢冇啦啦影我相仲咩
我搵埋D保安一齊去
點知保安係幫住佢!!!!
我都係想知道佢做咩無啦啦用粗口話人同埋影人相
如果佢係D弱智人士,所以會甘做既話,我絕對唔會多講一聲
但係如果唔係既話,甘對其他客人咪好危險,點知佢會唔會係咪都影下又用粗口話下D客人
為左行LEE個商場既客人既安全,,個果商場係咪唔好再租個鋪位比佢呀?!

之後講左一輪
原來佢係個間店既老板
我問佢仲咩影我
佢話我唔係影緊係囉,香港法例冇話唔比影相
好心佢啦做得出唔怕認呀,,男人老狗,做得出怕咩認呀
佢之後仲要話「你係我間鋪到講曬價甘都知你咩事啦,LEE D事唔好做得甘洋呀」
佢講到LEE 句我知佢咩事啦
以為我係其他店黎睇價囉
入黎睇耶就當我係黎睇價個D人,點做生意!!
係客入親都睇價嫁,唔通睇佢呀!!!

之後最令我火既係佢仲要屈我偷耶
影我相同用粗口話我,仲要比佢屈我係個D睇價個D人,我都仲可以忍到
但係屈我偷樣就唔得
之後我再同佢講「你話我偷耶咪報警囉」
之後佢又話懷疑我偷耶,冇證據拉我,所以叫我走
而且仲話間鋪係佢,佢有權叫我走,用粗口話我都得呀
聽到LEE到我真係想打電話報警,但係個保安又阻止我,叫我唔好幫,話會浪費警力喎

之後有個姨姨同我講算啦算啦,就拉左我走
之後個條友繼續係我背後用粗口話我
雖然我都想用反粗口話反佢,但我絕對唔想令到自己變到好似個條甘!!!!

我只係想講LEE間甘既鋪只係識用粗口對待客人而且仲會屈D客人偷耶
遲D其他人入左間鋪,因為間鋪佢既佢就可以用粗口話D客人
而且更加會無啦啦屈你偷耶

LEE D甘既鋪我以後都唔會幫襯

如果大家想知LEE間鋪係邊既話我唔介意講出黎(雖然我唔想幫佢做宣傳)
我都唔希望大家會好似我甘遇到D甘既事.....

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
Kuuga-K
吹水學徒

會員編號 378784
精華 0
積分 2623
帖子 1139
威望 0 點
I-See幣 17221 錢
GAME幣 153 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-10-13
註冊天數 6044
來自 宇宙一世 巴斯光年
狀態 離線
  只顯示 Kuuga-K 的帖子
我有興趣想知間鋪係邊,等我影埋間鋪放上黎,唔知點解對呢d超有興趣......快d話俾我知,等我睇吓奇景

Xanga:http://xanga.com/kuuga_3k~Msn:[email protected]~ICQ:275444654~QQ:539365889~Telephone:63452109~Yahoo:[email protected]
I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
lkhai77
初生嬰兒

會員編號 19133
精華 0
積分 354
帖子 2
威望 0 點
I-See幣 10991 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  保密 保密
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2005-7-17
註冊天數 6861
狀態 離線
  只顯示 lkhai77 的帖子
LEE嗰世界咩人都有,唔需有爲LEE挺人激气啦!下次记得再帮人用电話問價時Make sure D工作人員唔會誤會就不會再發生 D甘既事了。

頂部
Chelsea_N.
嬰兒上路

會員編號 476280
精華 0
積分 85
帖子 78
威望 0 點
I-See幣 7391 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2010-11-12
註冊天數 4917
來自 地球
狀態 離線
  只顯示 Chelsea_N. 的帖子
條粉腸hi左?
俾我就串翻佢先算...
佢話我阻住佢做生意,睇佢價錢做乜都好不過如果話我偷野我一定報警...誹謗啊...

車路士@v@
頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...