加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 唉,,,,,
載入中 ...
DOUPU
初級會員
doupu = W

會員編號 90813
精華 0
積分 1539
帖子 287
威望 0 點
I-See幣 13243 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-12-23
註冊天數 6700
狀態 離線
  只顯示 DOUPU 的帖子
唉,,,,,

話說都係幾星期前ge事,
話說我去左toyrus(causeway bay皇室堡果陣)...經過行下
甘裡面咪有d遊戲機比你地free任玩既
d遊戲機要卡先玩到,甘岩自己都有儲開,我都玩左陣
但當我玩輸左果陣,甘排係我後果兩細露係度串我之類(你知e加d細露)
我咪話佢地,當然佢地冇停口,係甘講d說話激我
加上當時冇乜人玩,得我同呢兩個細露...so佢地up嘜都得,冇人理

點之其中一個細露越講越過份,無lala話我偷左佢張卡
(佢話我卡簿裡面其中既一張卡係佢)
因為我之前係同佢調換卡簿黎睇
但我張卡明明係我,依家佢無lala話人地既野係屬於佢自己
而且張卡不嬲也放在果頁,佢睇果陣根本郁都冇郁到
其實佢根本就想得到呢張卡先無lala屈我張卡係佢
因為佢5止一次問我借呢張卡,有次仲問我借黎copy(因為copy都玩到)
我都唔係第一次遇到佢....
((既然佢認為自己有呢張卡,甘又做嘜問人借?))
講返件事....
甘我當然堅持話係我自己,甘張根本係我,叫佢咪再屈人,拿証據出黎
佢仲專登打開佢卡簿空左格既一頁,就話空左果格就係放果張卡
另外果位細露都可做人証
果位細露當然就係幫佢+狂幫口屈我偷佢野(佢地係fd)

跟住嘈嘈下其實一個細露既阿媽黎到
叫我地落去商埸地下傾,因為費是阻到人
但個阿媽都冇點話誰對誰錯,主要聽下我地點解釋,成件事係點
我諗佢都係想係度和解
當然果兩個細露係度狂歪曲件事,講到張卡真係屬於佢
講講下,另外果位細露又屈我偷左佢卡,當然之前話我偷果陣都話可以做佢人証
但我都完全冇同呢個細露調換卡簿睇
佢憑什麼話我偷佢卡?
但佢地都各自為對方做人証,講到果2張卡真係屬於佢地,我偷左佢地卡

最終都搞到報埋警,兩個差人黎到
但結果差人都5信我,始終佢地係小朋友,又係2個人,可各自為對方做人証
跟住其中一個差人帶左入房(toyrus既職員房)審問我,迫我老實講返件事,有冇偷到
但我點斛釋,個差人也5肯信,一尾話我死撐
仲話cctv都影到,甘我當然要求佢比我睇下,佢都5比睇之餘
仲話 我做乜要比你睇 差人點會呃你
最終佢都有比我睇,但只比我黎遠甘睇
但個cctv係分開好多細格,每格影不同地方,so我根本睇5到
而且個cctv甘細格佢又點睇到/影到偷佢地既2張卡?
雖然個差人都5知係邊兩張卡,入房審問我先知
可能當我調換卡簿完收埋自己卡簿果陣似偷野

跟住講講下另外一位差人入埋黎,佢話人地本來想告我,係佢求情所以人地先5告我
又話我 : 人地都算,唔計較,你咪比返2張卡佢地囉
話我細露都蝦,呢d都要偷
我真係好冤枉囉!最終我仲親手比返2兩卡佢地
因為佢地(兩個差人)話
如果依家肯比返佢地,就嘜事都冇
如果我仲死撐,唔比返佢地,我就要上差錧,法庭,坐監.....留案底,甘就一世人
佢地仲拿埋手扣出黎
當我係堅持話2張卡係我,解釋,佢地就話; 你係講既話咪同個官講囉,睇下個睇到cctv會信邊方?
so我唯有白白送比佢地

其實有網友叫我可以照上差錧,驗指文
但當然又醒5起,而且我上差錧就要帶住手扣上
加上驗5驗指文....好似差人話事(?!)
而且2張都比左佢地,即如果驗會有佢地指文
甘驗黎做乜
==========================================================

其實點解依家先講返件事
係因為阿爸放工返到屋企果陣同我講
今日有差人同佢講話係上水見到我
詳細係點阿爸冇點講
但我真係完全冇去過上水,除左好細個果個去個一次,,,,同阿媽去阿e屋企
我擔心差人會5會就係因為果件事而多加注意我
/懷疑我
話就話果件事己經解決左

但差人當時(果件事果陣)只問我家地址,睇下我身份證(但冇抄到野)
d差人又點知果個係我阿爸
同埋何以見得我在上水(我阿爸又冇點講)

唉,我e家都5知點算好,好擔心

sorry.....篇文係長左d,但希望大家可慢慢睇下

NO SIGN ]]*◆
I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
jwujwu
吹水老手
胡胡;}

會員編號 403236
精華 0
積分 16812
帖子 6587
威望 0 點
I-See幣 48100 錢
GAME幣 114 個
MSN宣傳 840 次
性別  男
配偶 潛水基.
閱讀權限 110
註冊 2008-1-27
註冊天數 5935
狀態 離線
  只顯示 jwujwu 的帖子
嘩你幾多歲-,-

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
DOUPU
初級會員
doupu = W

會員編號 90813
精華 0
積分 1539
帖子 287
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6700
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 霸王硬上弓 於 2009-8-6 10:17 PM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。
嘩你幾多歲-,-

你係想講??

頂部
jwujwu
吹水老手
胡胡;}

會員編號 403236
精華 0
積分 16812
帖子 6587
威望 0 點
GAME幣 114 個
MSN宣傳 840 次
性別  男
配偶 潛水基.
閱讀權限 110
註冊天數 5935
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 DOUPU 於 2009-8-6 10:19 PM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。

你係想講??

點解18都有玩果d野-,-

頂部
DOUPU
初級會員
doupu = W

會員編號 90813
精華 0
積分 1539
帖子 287
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6700
狀態 離線
回復 #4 霸王硬上弓 的帖子

我都係無聊玩下....當時又冇乜人
其實都有不少我呢d年紀玩- -

頂部
jwujwu
吹水老手
胡胡;}

會員編號 403236
精華 0
積分 16812
帖子 6587
威望 0 點
GAME幣 114 個
MSN宣傳 840 次
性別  男
配偶 潛水基.
閱讀權限 110
註冊天數 5935
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 DOUPU 於 2009-8-6 10:26 PM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。
我都係無聊玩下....當時又冇乜人
其實都有不少我呢d年紀玩- -

=__________________=原來如此..

頂部
閃卡叔叔
高級版主
死.

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See認證章
勳章介紹:參與自貼驗證活動    勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天  

會員編號 385665
精華 0
積分 5819
帖子 3295
威望 0 點
I-See幣 29037 錢
GAME幣 242 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 210
註冊 2007-11-12
註冊天數 6011
來自 鴨團侍應-D.
狀態 離線
  只顯示 閃卡叔叔 的帖子
衣家D細路把口都幾神下
係我串佢=  =...睇睇下都嬲嬲地(汗
一張卡好似都8蚊係唔係?

[U]HI.[/U]
頂部
豬豬豬豬豬
中級會員

會員編號 426387
精華 0
積分 366
帖子 308
威望 0 點
I-See幣 9427 錢
GAME幣 109 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2008-12-21
註冊天數 5606
狀態 離線
細路le家野真係愈泥愈煩-,-
踢波唔小心射到下佢又要搞上差館甘濟-,-
唉....差唔多病相遴-,-

[email protected]
add我做fd請講聲=]
*幾押韻:o)*
頂部
威風琳琳:D
吹水老手

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天    勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:I-See四年章
勳章介紹:註冊天數滿1460天  

會員編號 38707
精華 0
積分 8531
帖子 5802
威望 0 點
I-See幣 28199 錢
GAME幣 1023 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 彤兒`
閱讀權限 100
註冊 2005-9-7
註冊天數 6807
狀態 離線
唔係嘛-_-
佢個fd都可以做人証嫁咩

頂部
DOUPU
初級會員
doupu = W

會員編號 90813
精華 0
積分 1539
帖子 287
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6700
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 夏季限定*有雅 於 2009-8-6 11:15 PM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。
衣家D細路把口都幾神下
係我串佢=  =...睇睇下都嬲嬲地(汗
一張卡好似都8蚊係唔係?

果2張都係比較難抽
sell出去都值$100

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...