加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 藝人撞鬼實錄
載入中 ...
Rheinsteadter
吹水學徒

會員編號 397861
精華 0
積分 1548
帖子 1245
威望 0 點
I-See幣 11095 錢
GAME幣 67232 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2008-1-1
註冊天數 5965
狀態 離線
  只顯示 Rheinsteadter 的帖子
藝人撞鬼實錄

藝人撞鬼實錄1
 經我o地抽樣調查發現,原來好多藝人都曾經有撞鬼經歷,亦都從調查中發現,如果遇見o的「污糟o野」時,最緊要淡定,咁就可以逢凶化吉,正所謂「人怕鬼三分,鬼怕人七分」嘛!
俾鬼摸-陳敏之
 唔知係咪前排做o野做得太累,導致腦電波太弱。有晚睏o左冇幾耐,突然感到有一股力量壓住自己,不但全身唔郁得,連想叫出聲都唔得,好辛苦先睜開對眼睇到當時係半夜兩點鐘。過o左冇幾耐我又感覺有隻手好慢咁由額頭開始摸我,一直摸o左好耐,由於我已經好累,第二朝又要開早,所以我突然由驚變成憤怒,心諗點解佢咁耐都唔走o架!於是我用盡氣力叫到出聲為止,仲o係度狂鬧 o個隻o野,最後佢都走o左,之後我成個人都舒服晒!

日本猛鬼酒店-趙學而
 我出o左名大膽,所以每次出埠都一個人睏一間房,舊年我去日本工*,同成班工作人員入住一間酒店,好自然地我亦係一個人住一間房,但有一晚當我睏睏o下,突然感覺到左腳麻痺,跟住痺到上左耳,之後又到輪到右邊腳痺,同樣痺到上右耳,我成個人都郁唔到,想叫又叫唔出聲,惟有唸心經,過o左一陣,我以為冇事,但又感覺到有一隻似手又似腳o既物體踏住我個肚,我驚到大叫,今次終於叫得出聲,個人仲郁得到,我望o下個鐘,係早上五點零二分,我拿拿臨走落大堂坐天光,等o的工作人員起身,之後我聽番一位工作人員講,原來o個間係有名o既猛鬼酒店o黎o架!

「喃無阿彌陀佛」趕鬼-袁彩雲
 o個次係我首次去美國華盛頓玩,一踏入酒店房我已經好唔舒服,平時我一覺就睏到天光,但o個晚點都睏唔著,半夜仲突然間感覺到有個人影好快咁由我右邊床邊走到床尾,因為太驚,所以我冇起身望清楚,但就不停o係心裡面唸『喃無阿彌陀佛』,雖然之後再冇見到黑影,但第二日當我同隔離房o既朋友提及此事時,原來佢都有同樣經歷,後來我先知,原來o個間酒店歷史悠久,o係華盛頓打仗時期已經存在呢!

墳場鬼火-蒙嘉慧
 我有兩次恐怖經歷,第一次係細個o個陣,我全家住o係村屋,我同媽咪睏到半夜都同時聽到大門外有『人』拖住鐵鍊行路o既聲音,因為太驚,所以我o地最後都冇開門睇o下發生乜o野事。另一次係幾年前我同李燦森合作拍一套鬼電影時,有晚我o地去墳場拍戲,竟然見到有個荒廢o左o既墳墓突然著起小火,當時已經係凌晨五點幾,而在場o既工作人員亦一直冇行過埋去,點解會無端端起火呀?諗落都有o的驚!
藝人撞鬼實錄2
凌晨四點耳邊響起單車聲-譚小環
有次我去大西洋城登台,當踏入酒店房間時,覺得渾身不自在,由於當時我先到過助手的房間後才入自己的房,在她的房間感覺並無任何不妥,但在自己房間就特別唔舒服,到半夜四點左右,我的耳邊突然響起單車鍊我聲音,但當時酒店外的街道很靜,連車聲也沒有,我心知不妙,便將媽咪給我的玉珮拿出來,過了約半小時後,便再入睡了。之後,媽咪每年都在泰國四面佛替我求一道符,給我隨身攜帶保平安。

學校內見鬼-車婉婉
我小學讀o個間學校以前係亂葬崗,所以成日有o的鬼故流傳,不過o個陣細個唔識驚,有一次仲同幾個同學暱埋o係廁所,諗住嚇另一個同學,點知等等o下見到一個白色物體經過,起初以為係幻覺,又以為係同學伸個頭出o黎嚇我o地,後來問番佢佢話我o地黐線,仲話頭先都唔得閒理我o地,o個陣大家先懷疑可能係見鬼呢!

水喉自動開關-黃泆潼
較早前我去o左泰國參與一部鬼電影o既外景拍攝,因為入住o個間酒店都幾舊,所以俾我o既感覺唔係太好。咁o岩大部份工作人員都住o係九樓,我則住八樓。
o係最初o個幾日都冇乜o野發生,但最後一晚我睏睏o下,就聽到洗手間傳出好清楚 o既水喉聲,起初好慢,後來就愈開愈大。o個刻都幾驚,我又唔敢望洗手間有冇o野,但係又睏唔著喎!之後等o左好耐,o的水喉聲先漸漸收細返。為o左保平安,我經常都會將呢道由朋友幫我求o既護身符放o係銀包o架!

夜半奪命鬼爪-薛家燕
小時候我住在鑽石山的石屋,有日我同家姐見隔離屋的阿伯將窗門的玻璃油上綠油,問他點解,佢話前一晚睏覺時見到有一隻爪在窗外猛抓塊玻璃,於是便油上綠油,如果再有爪抓玻璃,佢都唔會見到,咁就冇咁驚。點知第二日我們見到附近有救傷車,原來o個個阿伯出o左事,送去醫院後仲死埋添!不過到底阿伯係因病還是真係因o個隻爪而死就無從稽考,因為當時只有我和家姐知道有關鬼爪的事呢!

會彈的汽水罐-楊怡
好細個o既時候,有晚我坐巴士途經沙田某處,因為紅燈著o左,所以巴士停低等候, o係呢個時候,我望到街上一個汽水罐竟然直立式咁彈o下彈o下,每次都彈得好遠,而且仲彈到兩、三呎咁高,我開頭以為有人用線拉住個罐,但睇清楚之後,知道一定冇可能,因為附近唔只冇人,仲連一座建築物都冇,咁你話奇唔奇呀!

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
`|!笨鬼young]=
初級會員

會員編號 402794
精華 0
積分 712
帖子 200
威望 0 點
I-See幣 13244 錢
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2008-1-24
註冊天數 5942
來自 ♥;寶貝=)
狀態 離線
-   嘩' !超恐怖'..
-   夜半奪命鬼爪特別驚'...

︴"×,忘不掉你第1次牽著我手的那天* |||×╳
I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
yuki^^
中級會員

會員編號 304016
精華 0
積分 991
帖子 370
威望 0 點
I-See幣 13700 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2007-4-12
註冊天數 6229
狀態 離線
  只顯示 yuki^^ 的帖子
><好恐怖
怕怕

頂部
laisze
吹水學徒
我勁愛呀嬌同農夫~*

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天  

會員編號 327324
精華 0
積分 4877
帖子 1776
威望 0 點
I-See幣 16599 錢
GAME幣 1007 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 ~KennedyWong~
閱讀權限 90
註冊 2007-6-1
註冊天數 6179
來自 攝影發燒友團
狀態 離線
  只顯示 laisze 的帖子
未睇都覺得恐怖.....

頂部
`WalLlnG=}
高級會員

會員編號 401895
精華 0
積分 1605
帖子 509
威望 0 點
I-See幣 14395 錢
GAME幣 419 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2008-1-20
註冊天數 5946
來自 屋企.
狀態 離線
  只顯示 `WalLlnG=} 的帖子
樓主戈幅圖仲令我恐怖

頂部
iman_mon
吹水老手

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See四年章
勳章介紹:註冊天數滿1460天    勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天  

會員編號 29012
精華 0
積分 1265
帖子 6621
威望 1 點
I-See幣 40619 錢
GAME幣 299 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-8-14
註冊天數 6835
狀態 離線
  只顯示 iman_mon 的帖子

QUOTE:
原帖由 `WalLlnG=} 於 2008-1-28 09:56 AM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。
樓主戈幅圖仲令我恐怖

有同感..
一禁入泥就嚇到

頂部
x__綠茶
初生嬰兒

會員編號 410303
精華 0
積分 290
帖子 41
威望 0 點
I-See幣 10701 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2008-3-16
註冊天數 5890
狀態 離線
  只顯示 x__綠茶 的帖子
下...
依加勁驚.. >﹏<

頂部
╭☆檸檬
吹水新手
` 鬼王- 粉絲:)))

會員編號 165080
精華 0
積分 5590
帖子 2661
威望 0 點
I-See幣 22616 錢
GAME幣 17592 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2006-5-17
註冊天數 6559
來自 某 地 方 – *
狀態 離線
  只顯示 ╭☆檸檬 的帖子
真係好恐怖呀!!!

頂部
{離.~恨
吹水學徒

會員編號 77231
精華 0
積分 3514
帖子 1498
威望 0 點
I-See幣 11138 錢
GAME幣 401 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-11-25
註冊天數 6732
狀態 離線
  只顯示 {離.~恨 的帖子
的人遇鬼遇得咁鬼怪.=.=

頂部
天空上的小草莓
初級會員

會員編號 421678
精華 0
積分 250
帖子 163
威望 0 點
I-See幣 9908 錢
GAME幣 117 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2008-10-25
註冊天數 5667
狀態 離線
好得人驚-3-

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...