加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 芳 ..第1次POST炸 .........請多多支持!!!!!爆多笑話哇 ..留個CM ''
載入中 ...
ann71812491
中級會員
娃娃國 #SIU滴

會員編號 291867
精華 0
積分 1151
帖子 360
威望 0 點
I-See幣 14349 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-3-20
註冊天數 6316
來自 香港
狀態 離線
  只顯示 ann71812491 的帖子
芳 ..第1次POST炸 .........請多多支持!!!!!爆多笑話哇 ..留個CM ''

大陸人講廣東話唔正~弄出很多笑話~

內容 : 1.有冇雷電顯示?﹝來電顯示﹞

2. 有一個售貨員向一個內地女人sales一條褲,佢拎起條褲拍埋個身到,然後問:"條褲有冇隊架?"
跟住個售貨員唔知佢講乜..然後個女人自己摸下條褲:"噢!冇隊架"..(原來佢係話條褲冇袋.)

3.一個內地女人想叫前面D人讓條路佢行,所以佢沿途係咁話:kiss me,kiss me
但其實佢想講excuse me……excuse me……

4. 一個內地小姐同佢既friend講:「你地有〝陰毛〞既」 (陰謀)

5. 好多大陸人打去電話公司話要將自己部手提電話〝出煙〞( trade in)

6.有個女人問路:"先生,請問 " 侏儒村"係邊呀?.."先生都唔識答佢
(原來〝侏儒村〞=G2000 )

7.小巴上一內地男子:"司機,唔該大爆heigh有落"...(其實係大埔墟呀..= =)

8. o係一個巴士站,眾人都等緊巴士,有個內地女人問另一人:"先生唔該,請問你有
冇〝生痔瘡〞呀?"個男人頭都痕埋..(原來個女人係想問佢有冇散紙唱)

9.一班內地女人傾計,話: "我地不如做雀仔呀媽lor?".......(腳底按犘ar)

有一位牧師要賣一匹馬,有個人來看,

牧師就對他說:『這匹馬只聽的懂三種指令,

你要牠走就說『讚美主』;要牠跑就說『感謝主』;要牠停就說『主啊』。』

這個人聽了不太相信,就要求試騎看看,於是他就坐上那匹馬,

然後說:『讚美主』,那匹馬果然開始慢慢走,

他又說:『感謝主』那匹馬就突然全速衝刺,這人一緊張就忘了怎麼讓牠停下來,

那馬就一直跑一直跑,跑到一個懸崖前面,眼看就要掉下去了,

這人就大叫了一聲:『主啊』,結果馬就在懸崖前半公尺處停了下來,

然後他就鬆了一口氣說:『感謝主』..........

玩具飛機

小明帶著玩具紙幣進了玩具店,要買一架玩具飛機,老闆對他說他的錢不是真的。小明回答:難道你的飛機就是真的嗎?

乞丐串個富家婆......

一個殘格o既富家婆帶住隻狗o係街上散步,行下行下佢見到一個乞丐o係天橋底度乞食,就心思思想去挖苦佢。個富家婆行到去個乞丐面前,就話︰「喂,死低能b,同我隻狗叫聲老豆,我就俾一百蚊你!」
「咁……如果我叫十聲,你會俾幾多錢我架?」乞丐明知個富家婆為難緊佢。
「哈哈……低能b果然係低能,一百乘十梗係一千la!!!」富家婆說。
乞丐聽到佢咁講,就即刻跪o係地上面,對隻狗講︰「爸!」
現場圍觀左好多人,個富家婆玩得好鬼開心,隨手俾左一百蚊個乞丐。
之後,個乞丐再叫多九聲,「爸、爸、爸、爸、爸、爸、爸、爸、爸」,
其他人睇到好興奮,富家婆笑到聲都失埋咁俾左個乞丐九百蚊。
接著個乞丐就對住個富家婆講:「多謝呀,呀媽!」

夫妻間的幽默

1. 美麗又愚蠢
丈夫對妻子說︰"為什麼上帝把女人造得那麼美麗卻又那麼愚蠢呢?"
妻子回答道︰"上帝把我們造得美麗,你們才會愛我們,把我們造得愚蠢,我們才會
愛你們。

2.目標變了
夫妻二人吃飯時,妻子說︰"你現在怎麼盡挑魚背上的肉吃?記得我們談戀愛時,你
最愛吃魚頭魚尾 ……"
"情況不同了嘛!"丈夫說︰"現在我的目標是吃魚,當時我的目標是釣魚。"

3. 饒你一次
一個男人很怕老婆。一天,他老婆又當著客人的面和他吵了起來,並打了他一耳光。

為了面子,男子壯著膽子大吼︰"你敢再打我一下?"
他老婆毫不猶豫地又打了一下。男子看嚇不住老婆,只得說︰"既然你這麼听話,我
就饒你一次吧。"

4.何必如此
妻子心血來潮,站在鏡子前仔細端詳,發現自己的臉竟是那樣難看,不禁放聲大哭。
坐在一旁觀察已久的丈夫說︰"你偶爾照一次鏡子就那麼傷心,那我天天看著你又該
怎麼辦?"

5. 跟在家一樣
妻子到監獄探望丈夫時問︰"親愛的,你在這里過得怎麼樣?"
"就跟在家一樣,哪兒也不讓去,伙食也糟透了……"

6. 得不償失
丈夫回家很不高興,妻子關心地問︰"你遇到不順心的事了嗎?"
丈夫︰"今天我在公共汽車上拾到200元錢。"
妻子︰"那應該高興啊!"
丈夫︰"另一個乘客也看見了,我和他平分……"
妻子︰"那你不是還有100元嗎?"
丈夫︰"回家前,我才發現那200元其實是我自己丟的。"

7.夢話
妻子關心地對丈夫說︰"老公,你近來老是說夢話,要不我陪你去醫院檢查一下身
體?"

丈夫驚慌地答道︰"不用,如果醫生給我治好了這毛病,那麼我在家里的這一點點發言
權都沒有了!"

小明放學回家跟爸爸說:
『爸爸,我的數學老師今天很怒,明天要見家長。』
「甚麼!?為甚麼要見家長?」爸爸緊張的問。
『Miss Lam 問我 2X3 等於多少,我答6。』
「完全正確,有甚麼問題!?」
『然後她又問我 3X2 等於多少......』
「挑!正白痴!又有甚麼分別呀!?」
『就是啦!我當時就是這樣的回答她啊......』

男:今晚妳想食乜野?

女:是旦啦!!你話事

男:食壽司好唔好?

女:天寒地凍仲食D凍冰冰野...

男:咁去打邊爐啦,天氣咁凍,打邊爐就最正

女:我前兩日先打過,成日打好熱氣...

男:咁去食泰國野或者韓國燒烤好唔好??

女:都話左熱氣啦,仲要我食呢珜央A你有冇心聽我講野架...

男:咁去POKKA好唔好??o個度D SET DINNER都幾好食(開始有D無奈)

女:POKKA好多人,唔想排隊

男:咁去"鋸排"好唔好??

女:唔想食咁多肉,好肥架..

男:冇人叫妳食晒件"排" ,或者妳叫碟意粉又或者其他野都得架

女:咁咪即係叫我睇住你"鋸排",我唔食你都唔準食...

男:咁食台灣野好唔好?(有D火)

女:台灣野好多油,好肥架(撒嬌狀)

男:咁去食粥啦(已經開始"發悔氣")

女:天氣咁凍,食粥唔飽肚

男:麥記"定 "家鄉雞...行啦(江良才盡"發悔氣",明顯已經唔想諗)

女:都話熱氣落..(委屈狀)

男:咁不如妳話事啦,我唔想諗啦...

女:我就係諗唔到食乜先叫你話事,你比D主見得唔得(發脾氣)

男:唔係話熱氣,就話肥,我真係諗唔到仲有乜可以食(爆發了)

女:咁係熱氣、係肥"呀嗎"..我有講錯咩,自己諗唔到就亂發人脾氣(惡人先告狀)

男:咁去"味千"食拉麵好唔好(死狗狀)

女:唔..都好,我要食咖哩拉麵/炸餃子仲要食雪糕(明顯係見好就收)

男 : (心諗) 神又你鬼又你~咖哩唔熱氣、炸餃唔熱氣、仲食雪糕凍死你!

洩漏國家機密

在會議上,一名議員因不滿上級的指令而衝口而出道:我們的總統是白痴!

他於當晚便被拘捕了,更於第二天被處決,

而他的罪名是:洩漏國家機密!

小滴`
招朋友:3`
MSN:[email protected]
說下你是誰喔^3^
I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
ˊ癲→≡笨傑≡
吹水新手

會員編號 382321
精華 0
積分 6893
帖子 2696
威望 0 點
I-See幣 20695 錢
GAME幣 290 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2007-10-28
註冊天數 6094
狀態 離線
笑左(冷笑),,
ok無聊,,不過都SUP你啦....

隨時可以add我,不過add左要話我聽wo!!!!
msn:[email protected]

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
你我他
高級會員

會員編號 341051
精華 0
積分 2430
帖子 769
威望 0 點
I-See幣 16777 錢
GAME幣 108 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-7-2
註冊天數 6212
來自 霍格華茲魔法與巫術學校
狀態 離線
  只顯示 你我他 的帖子
有d都好好笑既~~

頂部
ccc9212
嬰兒上路

會員編號 389097
精華 0
積分 350
帖子 57
威望 0 點
I-See幣 11150 錢
GAME幣 7630 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-11-29
註冊天數 6062
狀態 離線
  只顯示 ccc9212 的帖子
有d好笑,有d唔好笑!

頂部
傻~~盈
初級會員

會員編號 394064
精華 0
積分 578
帖子 166
威望 0 點
I-See幣 12976 錢
GAME幣 27624 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2007-12-15
註冊天數 6046
狀態 離線
  只顯示 傻~~盈 的帖子
睇過啦..
但十卜你..

頂部
{離.~恨
吹水學徒

會員編號 77231
精華 0
積分 3514
帖子 1498
威望 0 點
I-See幣 11138 錢
GAME幣 401 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-11-25
註冊天數 6796
狀態 離線
  只顯示 {離.~恨 的帖子
總果果條友咪好無奈..無啦啦俾人打殺..

頂部
cinndytsang
中級會員

會員編號 378957
精華 0
積分 1155
帖子 351
威望 0 點
I-See幣 13909 錢
GAME幣 112 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-10-13
註冊天數 6109
狀態 離線
  只顯示 cinndytsang 的帖子
有d好笑,有d唔好笑!

頂部
★S!U傑
初生嬰兒

會員編號 399219
精華 0
積分 254
帖子 27
威望 0 點
I-See幣 11099 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2008-1-7
註冊天數 6023
來自 香港
狀態 離線
  只顯示 ★S!U傑 的帖子
都幾無聊下...不果都多謝你

頂部
la226742
初級會員

會員編號 64828
精華 0
積分 864
帖子 183
威望 0 點
I-See幣 12736 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2005-11-1
註冊天數 6819
來自 HK
狀態 離線
  只顯示 la226742 的帖子
ok喎,
有d都幾好笑。

頂部
helenabc
嬰兒上路

會員編號 394272
精華 0
積分 358
帖子 61
威望 0 點
I-See幣 12506 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-12-16
註冊天數 6045
來自 hk
狀態 離線
  只顯示 helenabc 的帖子
第1次POST?
咁緊係要支持你啦

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...