加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 問女仔,若果她咁答我,同咁ge表現,代表乜野意?(有新進展,佢喊左!)Help!
載入中 ...
ian2910
嬰兒上路

會員編號 303125
精華 0
積分 288
帖子 62
威望 0 點
I-See幣 10523 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-4-11
註冊天數 6249
狀態 離線
  只顯示 ian2910 的帖子
問女仔,若果她咁答我,同咁ge表現,代表乜野意?(有新進展,佢喊左!)Help!

曾經在sms向心儀的女仔說過:即使妳不愛我,祇要能夠拖著妳的手5分鐘,我便會心死/足夠,我不會再奢求…

之後第一日番工,大家都當無呢件事咁,但係佢就表現得有d唔自然,本來一篇普通ge文章,佢都比平時用多好多塗改液…

她說她夜裡很早就上床睡,可是我看到她眼裡的紅筋…

當兩人獨處時候,她故意不斷開新話題來吹水…

當我望著她的時候,她有點逃避我的眼光…

很多時她都不自覺地托住額頭,看著台上的東西而不去望我…

我不知道這意味著什麼,是感動還是拒絕?

(或是她在想如何開口叫我去死?)

我估我諗得遠左,祇知我在兩者之間苦苦掙扎…

今日係第二日番工,佢仍然都係有d唔自然咁樣,好似琴日咁,

祇是開始多左正面望我,係度故作自然咁樣…

當到左下晝二人獨處ge時候,佢就邊說話邊睇緊報紙,然後佢話自己的頭髮好乾,髮尾有好多開叉…

然後就撥比我睇…

之後隔左一陣,我趁機問佢:我之前ge要求(我指拖手)係咪好過份?

問個陣我凝望住佢…佢就話:乜野呀?我唔知喎…

跟住佢就即刻話要去洗手間…

隔左大約10分鐘出泥,佢唔再坐係我隔離位,而係坐左係我隔離張椅旁邊,望住窗出面…無再望番住我,不斷就話好悶呀,好想快d收工,之類ge說話…

到放工時間,我就自己出左門口走左,因為我怕迫得佢太緊…

本帖最近評分記錄
蝶蝶蝶;3   2007-7-30 09:56 PM  代幣  +4   原創內容! 不停更新.. 真實戀事 `
I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
s!u_Y!NG
初級會員

會員編號 308283
精華 0
積分 679
帖子 290
威望 0 點
I-See幣 7076 錢
GAME幣 388 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2007-4-21
註冊天數 6239
來自 hk
狀態 離線
  只顯示 s!u_Y!NG 的帖子
她可能對你有點意思,,[我覺得]

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
MONIECHEUNG
初生嬰兒

會員編號 239999
精華 0
積分 319
帖子 13
威望 0 點
I-See幣 11027 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2006-12-2
註冊天數 6379
狀態 離線
  只顯示 MONIECHEUNG 的帖子
我覺得佢唔鐘意你,, =.=
Sorry,, -3-''

頂部
呀張*!
嬰兒上路

會員編號 157887
精華 0
積分 542
帖子 96
威望 0 點
I-See幣 11198 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2006-4-28
註冊天數 6597
狀態 離線
  只顯示 呀張*! 的帖子
我都覺得佢唔鐘意你-.-'
不過唔知係咪..

頂部
jimmy203
高級會員

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天  

會員編號 269339
精華 0
積分 1597
帖子 770
威望 0 點
I-See幣 13848 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-1-31
註冊天數 6319
來自 m78星雲
狀態 離線
  只顯示 jimmy203 的帖子
可能佢唔識點面對你~唔知點答你好...

頂部
ian2910
嬰兒上路

會員編號 303125
精華 0
積分 288
帖子 62
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6249
狀態 離線
點解有人覺得係有人覺得唔係呢?好困惑…

女孩子的直覺較準,何以會有兩個結果?

頂部
軒仔`
高級會員

會員編號 176979
精華 0
積分 1790
帖子 700
威望 0 點
I-See幣 13597 錢
GAME幣 110 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2006-6-16
註冊天數 6548
狀態 離線
  只顯示 軒仔` 的帖子
可能佢係覺得你唔夠主動,想聽一次:我愛你 @@
or
佢對你無意思..

兩者揀一 xDD

頂部
@_@pko
初級會員

會員編號 314780
精華 0
積分 619
帖子 165
威望 0 點
I-See幣 12777 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2007-5-5
註冊天數 6225
來自 HK
狀態 離線
  只顯示 @_@pko 的帖子
我覺得唔多唔少都有小小feel
佢咁的反應maybe係有D感動but唔識表達

頂部
ian2910
嬰兒上路

會員編號 303125
精華 0
積分 288
帖子 62
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6249
狀態 離線
今日的sms內容

問妳是否覺得我的請求很過分?妳說妳不清楚我在講甚麼…
或許妳真的不知道,又或者妳不想我難過…
無論如何,我也想對妳說句對不起…因為這樣的要求好像忽略左妳ge感受…
如果妳真的不喜歡/討厭我,要妳去拖我隻手妳一定覺得好辛苦同難為…我情願自己忍落去…

或者在妳眼中我係一個唔夠細心ge男仔…
其實我心中經常不自覺咁緊張妳的一切…睇見妳有事,我會想關心妳…見妳唔舒服,會想照顧妳!可以的話

,我一定會盡我全力去做…

但係我多時我都祇能夠苦苦克制,因為我怕我過度熱心,會越過作為好朋友的界線…

於是我祇可以略加提點,或者做d祇係手板眼見ge野去幫一幫妳…保持住適當ge距離…

男仔為自己鐘意ge女仔所做ge野,無奈我祇能做一少部份…縱然我千萬個不情願!

原諒我有時會無名火起,係因為睇到妳做野整親自己,唔小心…亦因為有粗重野妳唔通知我,自己走去做

左…

(個次妳收工搬紙入經理房…我火都泥埋)

(記得妳講過妳成日腸胃唔舒服,所以個次我買定d牛奶餅,重呃妳話經過百佳買ge!)

(妳話部手機無得叉電,我去左一間7仔搵機幫妳叉,發覺部機壞左,為左唔令妳懷疑我鐘意妳,我無去第

二間再搵...)

(有一次妳話妳胃痛,其他人未知,係我同gerald講叫佢帶妳去食粥,不過唔知點解後尾變左以為係P先生

提議...我無出聲,祇係同大家一齊陪埋妳去)

還有很多很多.............

仍然記得妳係麥當勞填resume 個情景,仍記得妳當日ge影子,記得妳ge笑聲,因為係因我而笑…

放心!記得妳講過討厭電車男,也討厭放棄自己ge男仔,我都一樣,所以我仍然努力咁生活…

頂部
S!U雨
初生嬰兒

會員編號 350418
精華 0
積分 248
帖子 19
威望 0 點
I-See幣 11087 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-7-24
註冊天數 6145
來自 牙媽個肚=]
狀態 離線
  只顯示 S!U雨 的帖子
禾覺得佢好似尤疑緊............

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...