加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: °!|◆`|-流星雨下的願望+/〥(原創)(口語)(完)
載入中 ...
annelaikuen
嬰兒上路

會員編號 239005
精華 0
積分 400
帖子 59
威望 0 點
I-See幣 10856 錢
GAME幣 193 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2006-12-1
註冊天數 6362
狀態 離線
  只顯示 annelaikuen 的帖子
°!|◆`|-流星雨下的願望+/〥(原創)(口語)(完)

[版主管理留言]
飛星sTaR`_~月2009-5-11 09:41 PM:請 不 要 開 sell p0z ( 0 i-see dollar )刀 唔 可 2

第一次作打,請多多支持!!!

人物介紹
呀妍(向紫妍):好靚靚既女仔,好可愛,心地好善良,佢父母係佢好細個就死左,留底左好多錢,和可可一齊住。
可可(藍小可):樣兒還不錯,都係好善良,好怕事,係呀妍個best fd ,都係父母雙亡。
呀樂(郭子樂):好打又靚仔,又有錢,是女仔夢寐以求的男仔,都好花心下家!!
呀俊(程嘉俊):好型仔,ok有錢,好cool!!都是萬人迷!
呀欣(月微欣):係呀妍個小學同學,好奸,佢有一日突然轉去呀妍間學校,其實係想………
呀軒(容凱軒):係黑社會大佬,好想得到到呀妍,什至不擇手段………
點解冇人回家???我好傷心

本帖最近評分記錄
MsTing(k)   2009-5-11 09:43 PM  代幣  +6   原創內容.
I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
annelaikuen
嬰兒上路

會員編號 239005
精華 0
積分 400
帖子 59
威望 0 點
GAME幣 193 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6362
狀態 離線
第一章

可可:呀妍,起身,再唔起身就遲到la!!
呀妍:…….zzzz……zzzz…..
可可:唔出殺手簡都唔得,我打……(一拳重重地打在呀妍個肚到)
呀妍:哎呀,好痛呀!!可可大小姐放過小人la,我知錯la
可可:捨得早身la咩?
呀妍:而家幾多點呀?
可可:死la死la,7點9la,早post唔死就其la
最後我地用左0.9999999…….秒既時間去搞掂哂所有野,在打鐘前跑進去,and see 埋咩班,再跑上課室,再打開進門……..(不多講)
我地係2b班。成績都係平平,是但la
miss wong:兩位同學,做咩咁遲呀?
可可:啊!!!miss 我地頭先見到個瞎左既呀婆想過馬路,我地see到才好心幫下佢,so遲左囉!!!連校長都讚我地乖呀!!
無lala可可「葬」我一下
呀妍:係呀……係呀-_-‘’
miss wong:啊,!!咁乖呀,好la好la,你地就座最last個兩位la!!!
我地:ok ok
我地發覺前面個兩個係男仔,佢地都響到sleep緊
過左幾堂,終於到lunch time la
我同可可就去左m 記食野
可可:疑?個兩個咁似我地前面個兩個既????
呀妍:唔係似,直頭係添la,我記佢地個髮型,搞到成個鳥巢咁家!!!好鬼怪,懶係型咁!!
可可:……………..-_-‘’
可可:不如我地跟住佢地囉!!!see下佢地做咩
呀妍:好呀,see 下冇罪既..
於是佢地就快手快腳咁買左個飽,就跟住個兩個男仔走la
佢地跟到去一個球場,,,than 佢地see到……………..

第二章

可可同呀妍響球場附近既一棵樹到「朵」起來,想靜雞雞咁see下個兩個男仔做
咩,佢地唔相信眼前既境象,只見有兩班人,佢地拿住好多家「餐」。
呀妍:Oh my gad!!!佢唔係想開片呀??
可可:see個款都係la!!
呀妍:唔得,我地唔可以讓la d咁既事發生家!!
可可:下,唔好搞我la,我好怕家!!停!!!你話係「我地」?唔係單係你咩?
可可味完,呀妍已經走左出去,,可可當然都跟埋去la
呀妍味跑到去,都開左片la
「衝呀……….殺呀…!!!」�(作者:咁係古時打戰既-_-‘’)
呀妍同可可企響球場中間,d靚仔見到佢地都照打
有幾個靚仔圍住佢地
呀妍:唔好走過來呀,我叫家!!!
可可已經嚇到傻左咁亂講野:唔好呀……..唔好殺我呀!!.......最多我比哂d錢你la!!
d靚仔+呀妍:………………-_-‘’
響la個咁都既機會,呀妍當然會使出佢既殺手間
登..登..登..登!!!!
一下,呀….!!二下….呀!!三下….呀!!
呀妍:搞掂!!!
個三個靚仔倒下地,用手抱住自己那個寶貝(男性既小弟弟)�(作者:好狠呀,小心)

佢地打,呀…..唔係。係踢,佢地踢完一個又一個,愈踢愈起勁(變態)
終於,差唔多全場都踢到個個都死死下,只有個兩個男仔響到傻企
突然,那兩位男生慢慢地走過來,呀妍同可可都好驚,驚到走唔到
男生一:喂!!
呀妍:咩呀??-口-‘’
男生一,二,:你地都好勁姐,好狠喎!!
可可,:大家咁話la!!
男生一:你地叫咩名呀?我叫呀樂呀,佢叫呀俊!!
呀妍:我叫呀妍,佢叫可可..
呀樂:疑…..你地咪係坐響我地既後面個兩位靚女?
可可,呀妍:係呀,我地跟住你來既,唔好意思呀!!
呀樂:算la…..疑……要番學校la,一齊番去la!!
呀妍:ok la!!
終是,佢地就一齊番去學校,上埋最last個幾堂,我地就一齊傾計講笑,當miss冇到,一直至放學。
到左放學,可可就好像心事重重咁……………到底發生咩事呢???

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
annelaikuen
嬰兒上路

會員編號 239005
精華 0
積分 400
帖子 59
威望 0 點
GAME幣 193 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6362
狀態 離線
第三章

放學的番屋企路途中
呀妍:可可,你做咩唔出聲呀??(一路行一路講)
可可:………………(發呆中)
呀妍:可可?可可?
可可:下!!!.........咩呀?(醒左)
呀妍:可可,你做咩呀,開完片後就好似靜哂咁,你係咪有d野呢?講比我聽下
可可:……你覺得呀俊點呀?
呀妍:下…..佢就cool左d,都好靚仔下,又夠義氣….唔錯唔錯!!疑….做咩咁問下??
可可:..冇..問下者
一see就知可可鍾意左呀俊la
呀妍:o…我知la,你鍾意左呀俊!!
Than 可可面都紅哂,跑左番去
呀妍:哈哈!!....唔好走la..哈哈
到左聽日,佢地又如常咁番學
第一堂
佢地四個又響到傾計,其實都係得呀樂同呀妍響到傾,呀俊同可可都冇嘜講過野,搞到好冇癮
到左lunch time,呀樂同呀妍就諗到個計仔。於時,呀妍就靜雞雞咁寫左一封信放響呀俊張台,寫住to:呀俊,from:可可
而呀樂就拉左可可走,成個課室得番呀俊,因為呀俊話唔去食野。
當呀俊想去toilet個陣,佢見到個信名義上係可可,其實係呀妍寫既信
佢打開左封信,see到:
to:呀俊
       我知咁同你講係好突然。Bur我一定要講左自己既心意。其實我第一眼see到你既時候,就鐘意左你,我唔係玩家,我真家!!雖然我唔知你now 有咩反應。我都唔理,我唔理你接受我也好,唔接受我都好,私要講既都講哂la
                                                  from:可可
呀俊see完後,o哂嘴。
講番可可個邊先,佢地去左m 記到食野
呀妍:可可呀,我買個飽比你食呀,呀樂陪我(呀樂知係咩意思)
呀樂:ok
呀樂:喂,你係咪寫好la
呀妍:係呀,冇問題家la,一陣講番比可可知,就完全ok 哂la
佢地買完,坐番響個位度
呀妍:可可呀,我地有d野同你講呀
可可:咩呀?(一路食個飽一路講)
呀妍:就係呢……就係………
可可:有咩快d講
呀妍:就係我同呀樂幫你寫左封情信比呀俊,話你鍾意佢
可可:`下!!!!!-口-(連食緊個飽都掉左落table
than,當然呀妍同呀樂都比可可罵到狗血淋頭,一直罵到番到學校,呀妍同呀呀樂就死下死下咁番去
番到去,佢地see到呀俊等緊佢地,跟住發生咩事呢????

第四章
呀俊一see到佢地就講:可可,跟我上天台
可可:o..
可可經過呀妍同呀樂,好細聲咁講:今次比你地害死la
呀妍:sorry呀
呀俊同可可一齊上左天台,天台d風好涼,好舒服
呀俊:可可呀,封信講果d野係唔係真家?
可可:………係呀!(好驚)
跟住兩個都冇出聲,好靜
突然,呀俊無lala攬住可可,可可都比la個動作嚇左一下,but可可都反抗,反而愈攬愈緊。
呀俊:做我女朋友?
可可:下(嚇到差唔多心臟病發)
呀俊:得唔得?
可可:我重諗住你唔鍾意我添…..(喊緊)
呀俊:點會呢?我絕對係真心既!!應承我好唔好?
可可:55(點頭)
呀俊:好野!!(好開心咁)好la,唔好喊la,唔靚家la
可可:55
than 佢地就落番去,番番去課室la,佢地重手拖手添,好sweet呀!!
佢地入到課室,全班起哄:wo…….wo
可可即時面都紅哂
than佢地就坐番埋位,四個好開心咁一齊傾計
呀妍同呀樂就當然有好大既成功感,因為係佢地兩個串合呀俊同可可既!!
鈴………………鈴…………….
放學la
呀妍:喂,去唔去唱k呀?放學咁悶!
呀樂:都好喎!!
於是,佢地就去左唱k
響k房到,佢地個個都好開心
可可同呀俊就響到狂唱歌,我諗佢地開心到傻左,而呀妍同呀樂響到傾計
呀樂:見到佢地咁開心,搞到我都開心埋添,than呀樂就好傻呾響到笑
呀妍see到呀呀樂笑個樣好得意,好靚仔,就呆左咁望坐佢
呀妍心諗:疑….我點解會有一種好特別既感覺,我好想保留la一刻,唔通…….li d 就係愛?
呀樂見到呀妍呆左咁都自己都呆左,than佢地互望,不知不覺佢地既嘴唇已經掂到la,響喱一刻佢都發覺自己好似愛上左對方,再也不猶疑咁kiss上黎,重好激添。
呀妍無lala推開左呀樂,覺得唔好意思,即刻臉都紅哂
呀樂:sorry
呀妍:……………….
可可同呀俊:wo…..我地咩到see到哂la
呀妍覺得實在太令人難堪,就拿埋書包,一個人衝走左
呀樂並冇去追,因為佢覺得now唔知係唔係like上呀妍
就係咁,呀妍今日就俾左個初吻呀樂la

頂部
^^傻妹妹
中級會員

會員編號 244048
精華 0
積分 1121
帖子 361
威望 0 點
I-See幣 11488 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2006-12-9
註冊天數 6354
狀態 離線
  只顯示 ^^傻妹妹 的帖子

我要睇a

po  a
po  a

本帖最近評分記錄
MsTing(k)   2009-5-11 09:44 PM  代幣  -1   無聊文章
頂部
annelaikuen
嬰兒上路

會員編號 239005
精華 0
積分 400
帖子 59
威望 0 點
GAME幣 193 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6362
狀態 離線
多謝!!

QUOTE:
原帖由 ^^傻妹妹 於 2007-1-6 12:56 PM 發表

我要睇a

po  a
po  a

我作緊家la,好快有

頂部
annelaikuen
嬰兒上路

會員編號 239005
精華 0
積分 400
帖子 59
威望 0 點
GAME幣 193 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6362
狀態 離線
第五章

到左第二日
呀妍同可可就一齊番學,途中可可不停咁問琴日k房果d野,呀妍都冇咩答到。
到左學校門口,呀妍終於開口同可可講野la
呀妍:可可,我個胃好痛呀,唔同平日果d痛
可可:下…..使唔使去保健室呀?
呀妍:我諗應該唔使既..
可可:好la,你有咩記住同我講呀
呀妍: ok ok
上左幾堂,呀妍一直都扒響張台到,冇講過野
呀樂雖然好想同呀妍講野,but都唔想左佢
到左小息
d姣婆成班咁走過來,佢地既目標當然係呀樂la
姣婆a:樂樂,我好悶呀
呀樂:死開la,悶住哂!!
呀妍見到哂個心好痛,因為佢鍾意既人俾咁多女圍住,胃又痛心又痛
呀妍忍唔住,就跑走左去廁所
不斷喊,d眼淚不停流
可可都跟住去,可可不停咁安慰呀妍,小息完左先番去
la幾日d姣婆發覺呀樂對呀妍特別好,便好憎呀妍
到左星期五,可可今日冇番,因為唔舒服
而呀妍就自己一個人番,點知途中見到成班姣婆圍住佢,佢好驚
呀妍:你地做咩呀?
呀玲(姣婆首領):冇,我地來警告你,呀樂係我條仔,你唔好打佢主意呀,如果唔係,有排你受呀!!
呀妍:哈!!好笑la,彩你都傻!!
呀玲:哎…好串喎,姊妹們打佢
「係!!!」
突然,呀樂彈出來(其實唔知點來)
呀樂:停,你地夠膽打佢?(好惡+大聲)
呀玲:你地好野(好嬲)(走左)
呀妍:thx
呀樂:唔洗,我帶你去一個地方la
呀妍:我地要番學喎!!!喂(拉走左)
呀樂:唔番住la,聽日先番la
呀妍:o…
than呀樂帶左呀妍去左個沙灘
呀樂:sleep下先la(佢好快咁睡左響d沙到)
呀妍照做
呀樂:呀妍呀!我有d野想同你講家
呀妍:咩呀???(到底呀樂講左d咩呢?)

第六章
呀樂再唔可以將喱句說話收堆響個心到,今次一定要講出來。
呀樂:我愛你!
呀妍:…………-口-
呀妍好明白呀樂,因為佢都好想講出喱一句
呀妍:我都係!!
喱一句嚇得呀樂唔知點算好,因為佢冇估到呀妍會咁講
就係咁喱個世界又多左一對情侶la
佢地一直傾,傾到晚上
呀妍:係喎,你帶我黎沙灘唔係單係講喱d馬??
呀樂:唔係,一陣你就知la
呀妍: o..
突然,有好多銀光擦過冇雲既天空
呀妍:係流星雨呀(呀妍兩手合十,響道許緊願)
呀妍既願望就係可以同呀樂一齊,一生一世
唔知,喱個願望實唔實現到呢?............
可惜,試問幸福既日子會長咩?
第二日,佢地就一齊番學
味到小息,呀樂同呀妍一齊既事全班都知到哂
全班都好覺得好開心,除左班姣婆之外
到左班主任個堂
miss:我地今日有個插班生
呀妍:唔知係who呢?
插班生:大家好,我叫月微欣
呀妍:疑…呀欣??
呀樂:你識佢家?
可可:佢係呀妍個小學同學,都好fd下家
than呀欣就坐左響呀妍既左手面
呀欣:hi!!
呀妍:hi!!好long冇見la
呀欣:係呀,so 就轉過來見下你囉!!
呀妍:真係好la
呀欣心諗:哈哈,真係笨,咁都信!!
放左學
呀欣好快咁去左toilet ,唔知做咩
呀妍,可可就去左見老師,呀俊就好左找人,得番呀樂響到,os呀樂自己就扒響張台到,sleep陣
呀欣去完toilet番來,見到呀樂
佢心諗:呀樂真係好靚仔呀,我唔明,點解佢會鍾意呀妍,點解呀!!
於是,佢就諗左一個計仔,佢心諗:哈哈…………呀妍,我唔會輸比你家
than佢就用呀樂個名寫左張字條比呀妍,叫呀妍一陣上去天台,寫完後再叫醒呀樂
呀欣:呀樂,可唔可以陪我上天台呀
呀樂:o.好la.反正冇咩野做
than佢地就上左天台,到底佢地上天台做咩呢?

頂部
annelaikuen
嬰兒上路

會員編號 239005
精華 0
積分 400
帖子 59
威望 0 點
GAME幣 193 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6362
狀態 離線
第七章

呀妍見完老師,but可可味,so佢就番左課室
番到課室,佢see到個張字條,就上去天台
呀欣see到呀妍,就即刻kiss呀樂,呀樂就當然推開左佢la
喱一切一切都比呀妍see到,呀妍簡直唔敢相信
佢即刻跑番課室,talk番個書包就衝走左
呀妍:唔會家!!呀樂唔會家!!!(一路喊一路講)
個陣史,個天突然下雨
呀妍自己一個人坐響公園,不停喊,d雨就係咁落,佢個胃又痛起上來
足知,佢就暈左la
佢醒番之後,佢已經睡左響張床到,d衫響哂地下。
呀妍:到底發生咩事呀
突然,有個男仔開左道門,佢都好靚仔既,….but「正」係找條毛巾包住下面
個男仔:疑…你醒la,我叫呀軒呀
呀妍:你…喱到係where?
呀軒:喱到係我屋企……你頭先暈左響條街到,我抱你番來家!!
呀妍:點解…..我d衫……會響地下既?
呀軒:……….冇…見你咁靚女,先同你玩下囉!!(奸笑中)
呀妍即時呆左,佢唔敢相信喱個事實
佢既第一次唔係俾呀樂,而係比左一個所謂既呀軒
呀軒:唔緊要la,你now係我條女la
呀妍冇理佢所講既野,好快咁穿好d衫,拿好d野,就衝左出去,番番屋企
番到去,可可一見到佢就攬住佢,重喊哂添
呀妍一see到呀樂同呀俊都響到就走入房
佢覺得好對唔住呀樂
佢又再喊起上來,個胃突然又開始痛
今次真係好痛好痛
呀妍:好痛呀…….哎………(痛到唔再喊,係流眼淚)
呀樂佢地聽到呀妍叫好痛,就唔理3721,就撞門入去
一見到呀妍已經痛到暈左,就打電話,call白車
到左醫院,即張會發生一件好大既事……..[/sell]

第八章

[sell=0]經過醫生的初步治療後,呀妍已經冇事la,佢響間病房到sleep緊。
呀樂就入左去see呀妍
呀樂:心諗:點解呀妍會咁家?
醫生番黎la,即係呀呀樂佢想要既答案都來la
醫生:你地who係佢最熟既人呀?
呀樂:我係佢男朋友呀
醫生:你跟我過來la
到左醫生既office
醫生:我以下講既野,希望你有心理準備
呀樂:醫生,你講la(個心好驚)
醫生:喱個病人佢有胃癌!!
呀樂一聽係胃癌即刻呆哂
醫生:佢已經去到末期la,好番既機會好微,可能連今個星期都過唔到,唉!!
呀樂果時好激動,衝左番病房,佢好驚see唔到呀妍
呀樂:呀妍呀!!...........你醒下la(喊緊)
呀妍:呀樂….(好虛弱)
呀樂:你醒la…….
呀妍:做咩呀…我胃痛姐…唔使咁緊張
呀樂:咩唔緊張,你係胃癌呀(一時爆響口,講左出來)
呀妍:咩話?胃癌?(一滴眼淚不自覺咁流下)
but呀妍又好樂觀咁講:既然我時日無多,咁我地就要珍惜時間好好咁玩
呀樂:55
個醫生都唔想個病人唔開心咁響醫院到去左,so就俾呀妍出院
跟住個幾日,呀妍,呀樂,可可同呀俊都play得好開心
佢地更加珍惜對方
響星期四,天文台講今晚會流星雨
佢地四個當然去la,呀樂同佢地去左同一個沙灘
一直,佢地一直等到晚上
再一次銀光再擦過冇雲既天空
呀妍:好靚呀,可能今次係我最後一次see流星雨la
呀樂不禁又流下眼淚,只有望住咁靚既天空
連可可都流下淚,好彩佢都有呀俊既安慰
呀妍:可惜我個願望始終都唔可以實現
最後,呀妍就隨住流星雨而上左天堂,佢去既時候嘴角還帶住一絲微笑。
                                  ~~the end~~

頂部
annelaikuen
嬰兒上路

會員編號 239005
精華 0
積分 400
帖子 59
威望 0 點
GAME幣 193 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6362
狀態 離線
我好傷心!!

點解冇人回家!!我作得好苦家!

頂部
冰冰小丸子
中級會員

會員編號 247506
精華 0
積分 889
帖子 334
威望 0 點
I-See幣 13697 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2006-12-15
註冊天數 6348
來自 Hong Kong
狀態 離線
I support you!!!~
but this story 好少!!!!~

頂部
annelaikuen
嬰兒上路

會員編號 239005
精華 0
積分 400
帖子 59
威望 0 點
GAME幣 193 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6362
狀態 離線
sorry呀!!!

我想唔到呀!!

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...