I-See 論壇 » 女孩專區 » 和他一起...我很累....但我卻依然愛他;)(有拍拖的女生請入)

2011-6-17 05:10 PM Jerez
和他一起...我很累....但我卻依然愛他;)(有拍拖的女生請入)

我不是不愛他,還要是很愛他

但我的身心卻愈來愈累...真的很累...

從不知道他下一秒在想什麼,不知道他會到哪裡去

他要求我的事,基本上,我也做齊了;

(他不喜歡我飲酒,我已很少飲;他不喜歡我整天和一大班男生一起,我又經已沒做,他要我每天睡前致電給他,我也每天照做)

但相對的,從來我要求他的事,

例如我曾經要求他每天給我一個sms,要他不飲酒,上街前先給我一個sms,信守誠諾

他會答應我,但到最後也做不到...然後又跟我解釋,又跟我撤嬌...說他是迫不得以

但若果我跟他說我為此不開心,他又會說我不明白朋友的重要...

而且他總是好像完全不在乎我...不會給我一個sms問我在哪,我掛念你,也不會在msn打一些句子說他喜歡我

假若做錯事的不是我...他又會跟我發脾氣,說:那是我錯了,好了嗎?

到最後,明明不是我錯,也是我道歉...

有時我只想跟他講道理,他又說我偏幫外人,然後發脾氣,最後也是我錯...

我想他陪我的時候,他又要看當天的心情如何...不想陪就不陪,

其實有時我放學也很累,還要被老師責罵,但若是要陪他,我總是裝得精神奕奕,上學很開心...

我很愛他...但我的地位總是比他的朋友低,我說的十句話,都比不想他朋友的一句話,

其實我清楚知道,我在他心中的地位永遠都會比他的面子和他的朋友低,

但我還是很愛他,不過對著他,我已經不敢講真心話,甚至我對他有種害怕的感覺,不知他什麼時候又會發脾氣,不知什麼時候又再一次被他無理傷害

我愛得很累,我只想有個人會疼惜我,我想他有一點兒改變,就算一點兒也好,但我已不敢對他提出,

我怕...又跟他吵架

大家可以幫我嗎?我不是想和他分手,只是想他會在乎我...

2011-6-17 05:12 PM kaho:]
我很明白你的感受,加油!

2011-6-17 05:27 PM 寶寶:)
[quote]原帖由 [i]kaho:][/i] 於 2011-6-17 05:12 PM 發表 請切換完整版來瀏覽圖片和連結
我很明白你的感受,加油! [/quote]
你指我呀?

2011-6-17 05:38 PM 寶寶:)
其實拍拖都係大家就大家咖姐
你揀得同佢一齊姐係話你中意佢
有時企係對方既角度諗下
唔係話唔幫你;)試下大家出黎傾下可能會好啲呢:)

2011-6-17 07:15 PM Jerez
[quote]原帖由 [i]寶寶:)[/i] 於 2011-6-17 05:38 PM 發表 請切換完整版來瀏覽圖片和連結
其實拍拖都係大家就大家咖姐
你揀得同佢一齊姐係話你中意佢
有時企係對方既角度諗下
唔係話唔幫你;)試下大家出黎傾下可能會好啲呢:) [/quote]

我驚佢又會鬧我.....

2011-6-17 07:52 PM 小熱血
明白明白...
只因你喜歡他大於他喜歡你...
所以...你才感覺到這樣....

只可以同佢傾傾....
可能佢唔知佢對佢朋友好過你..
又或者你係佢心目中真係唔重要..

2011-6-17 07:56 PM Jerez
[quote]原帖由 [i]小熱血[/i] 於 2011-6-17 07:52 PM 發表 請切換完整版來瀏覽圖片和連結
明白明白...
只因你喜歡他大於他喜歡你...
所以...你才感覺到這樣....

只可以同佢傾傾....
可能佢唔知佢對佢朋友好過你..
又或者你係佢心目中真係唔重要.. [/quote]

唉....
我都唔覺得系會解決到既,,
所以其實都只系分享下;)
講左出來,,冇禁大壓力ma~~

2011-6-17 08:00 PM 小熱血
[quote]原帖由 [i]Jerez[/i] 於 2011-6-17 07:56 PM 發表 請切換完整版來瀏覽圖片和連結

唉....
我都唔覺得系會解決到既,,
所以其實都只系分享下;)
講左出來,,冇禁大壓力ma~~ [/quote]

祝你好運...
你只可以叫自己接受,,,

2011-6-17 08:49 PM 寶寶:)
[quote]原帖由 [i]Jerez[/i] 於 2011-6-17 07:15 PM 發表 請切換完整版來瀏覽圖片和連結

我驚佢又會鬧我..... [/quote]
但係唔講都唔係辦法咖wo
你想件事有改變就要大家傾下咖嘛
話咪話囉,咪當佢發um風囉xd

2011-8-10 11:24 PM wendy2808
嘩@@睇到你打既野真係呆1呆..
你打你男朋友d野甘似俄男朋友-.-
俄同你既處境係1樣囉-______-"
反而你男朋友同俄男朋友好多都差吾多中..
俄都覺得好累了/_\但吾捨得放棄有咩計..
雙方提出問題傾吾係吾好..你要有心理準備..

2011-8-18 12:43 PM libby1022
THE SAME

2011-10-25 09:24 PM yiyiiopty
同他說情楚...

頁: [1]